Juha iz mraznic (štorovk) in krompirja

Znam svetuje

Iščeš preprost in okusen recept za jesensko juho? Juha iz mladih štorovk (mraznic), krompirja in dišečih začimb je popolna izbira za hladnejše dni.

S svežimi gozdnimi gobami, kremasto teksturo in bogatimi okusi, ki jih dopolnjujejo skrbno izbrane začimbe, bo ta juha navdušila vse ljubitelje domače kuhinje.

Sestavine za juho iz mraznic in krompirja

  • 250-350 g štorovk
  • 4 srednje krompirji
  • 2 žlici sončničnega olja
  • 1 srednja čebula
  • 1 strok česna
  • 1 lovorjev list
  • 1 žlička timijana
  • 1/2 žličke šetraja
  • ščepec majarona
  • svež peteršilj
  • drobnjak
  • ščepec kumine
  • ščepec kurkume
  • 100 ml sladke smetane
  • sol
  • poper

Postopek

1Gobe očistite in jim odstranite bete. Klobuke blanširajte v vreli slani vodi približno 8-10 minut. Nato odcedite in vodo zavrzite (To velja za vse pogojno užitne vrste gob, kar tudi štorovke so).

2Čebulo in česen olupite in drobno nasekljajte. Krompir olupite in narežite na majhne kocke.

3V večji ponvi segrejte olje in popražite nasekljano čebulo, dokler ne postekleni. Dodajte česen in pražite še minuto, nato vmešajte krompir ter pražite 2-3 minute.

4Krompirju dodajte blanširane štorovke, sol, poper in ostale začimbe (lovorjev list, timijan, šetraj, majaron, kumina, kurkuma). Zalijte z 1 litrom vode in pustite, da juha počasi vre približno 15 minut.

5Na koncu po želji vmešajte sladko smetano za kremasto teksturo. Pred serviranjem potresite s svežim peteršiljem in drobnjakom.

6Juha je najokusnejša s svežimi mladimi štorovkami.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite