Juha za premagovanje zime in bacilov.
Sestavine
- 8 strokov česna
- 1 por
- 4 krompirji
- 4 žlice olja
- 1,5 l jušne osnove ali vrele vode
- kumina
- 1 jajce
- 1,5 dl sladke smetane
- peteršilj
Postopek
1Česen sesekljamo na drobno. Porovo steblo očistimo, prerežemo po dolgem, operemo in narežemo na rezance, dolge približno dva centimetra. Krompir olupimo, operemo, narežemo na kocke in skuhamo.
2V ponvi segrejemo olje, dodamo por in mešamo, da ovene. Dodamo sesekljan česen in nato še krompir. Nekaj časa mešamo, nato prilijemo jušno osnovo. Juho osolimo, popopramo in dodamo kumino ter pokrijemo. Juho kuhamo na zmernem ognju še približno 15 do 20 minut.
3V plastični posodici razžvrkljamo jajce in smetano ter med mešanjem vlijemo v vrelo juho. Česnovo juhico potresemo s petršiljem in takoj postrežemo. Dober tek!