Boranja z govedino in krompirjem

Znam svetuje

Boranja z govedino in krompirjem združuje okuse sočnega govejega mesa, svežega stročjega fižola in aromatičnih začimb v neustavljivo harmonijo okusov. Ob vsakem zajemu žlice nam, Slovencem, zelo domačega golaža iz stročjega fižola, boste uživali v nežni sladkosti fižola, ki se prepleta z bogatim mesnim okusom in rahlo pikantnostjo začimb. Mehak krompir doda pridih kremnosti.

Ne le, da je ta enolončnica izjemno okusna, ampak tudi preprosta za pripravo. S skrbno izbranimi sestavinami in malo ljubezni boste v svoji kuhinji ustvarili jed, ki bo v srcu in duši pogrela vsakogar, ki jo bo okušal.

Sestavine za boranijo z govedino in krompirjem

  • 500 g govejega mesa (narezanega na kocke)
  • 500 g stročjega fižola (očiščenega in narezanega na manjše koščke)
  • 4 srednje veliki krompirji (olupljeni in narezani na večje kose)
  • 2 veliki čebuli (narezani na drobne kocke)
  • 3 korenčki (narezani na kolobarje)
  • 3 stroki česna (sesekljani)
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 1 liter goveje juhe
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 žlička čilija v prahu
  • 1 žlička mlete sladke paprike
  • 1 lovorjev list
  • sol
  • poper
  • 1 žlica sveže nasekljanega peteršilja

Postopek

1V velikem loncu segrejemo oljčno olje na srednji vročini. Dodamo narezane koščke govejega mesa in jih pražimo, dokler ne dobijo lepe rjave barve na vseh straneh.

2Nato dodamo narezano čebulo in korenje ter pražimo še nekaj minut, dokler čebula ne postekleni.

3Dodamo sesekljan česen, čili v prahu, mleto sladko papriko, sol, poper in paradižnikovo mezgo. Dobro premešamo, da se začimbe enakomerno porazdelijo po mesu.

4Ko se začimbe in zelenjava dobro premešajo z mesom, dodamo narezane krompirje in stročji fižol. Vse skupaj zalijemo z govejo juho in dodamo še lovorov list.

5Pustimo, da zavre, nato pa zmanjšamo temperaturo in pokrito kuhamo na nizkem ognju približno 1,5 do 2 uri, dokler se govedina ne zmehča in enolončnica ne postane gosta in okusna.

6Med kuhanjem po potrebi preverjamo okus in po potrebi dosolimo ali popramo.

7Ko je enolončnica pripravljena, jo postrežemo v globokih krožnikih in potresemo s svežim peteršiljem.

V naši spletni trgovini se nahajajo vrhunski izdelki po neverjetnih cenah

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite