Lignje ali kalamare napolnimo z oljkami, kaprami in lovkami ter jih spečemo v pečici.
Sestavine za polnjene lignje iz pečice
- 1 kg lignjev
 - 50 g kaper v slanici
 - 60 g črnih oljk
 - 3 stroki česna
 - 40 g svežega peteršilja
 - 0,5 dl oljčnega olja
 - 0,7 dl belega vina
 - 120 g drobtinic
 - sol
 - poper
 
Postopek
1Če nismo kupili že očiščenih lignjev, jih najprej očistimo, operemo, odstranimo drobovje in kožo. Pečico segrejemo na 200°C.
2Peteršilju odstranimo peclje in ga drobno nasekljamo, česen olupimo in nasekljamo, oljke razkoščičimo in narežemo na majhne koščke, prav tako narežemo tudi lovke.
3V skledi zmešamo narezane sestavine s kaprami, drobtinicami, belim vinom in nekaj žlicami oljčnega olja. Začinimo s poprom in soljo.
4Dobro premešamo, dobiti moramo kompaktno zmes. Če je preredka, dodamo še malo drobtinic, če je presuha, pa oljčno olje.
5S to mešanico napolnimo lignje in odprtino zapremo z zobotrebcem, da nam med peko ne bo uhajala.
6Večji pladenj namastimo z oljem, po njem razporedimo polnjene lignje, premažemo jih z oljčnim olje, rahlo posolimo in pečemo 20 minut.
7Postrežemo še vroče z rezino limone.