Spomladanski zelenjavni zavitki

Znam svetuje

Komaj ฤakamo pomlad, na razpolago bo toliko dobre, sveลพe zelenjave, da mesa ne bomo niti pogreลกaliโ€ฆ kakor kdo, seveda.

Sestavine

  • 1 zavitek vleฤenega testa (v tankih listih)
  • 3 korenฤki
  • 2 buฤki
  • 150 g  mladega graha
  • 1 mlada ฤebula
  • 2 stroka ฤesna
  • 2 dl paradiลพnikove omake
  • sol
  • poper
  • bazilika
  • maslo
  • 1 jajce

Postopek

1Zelenjavo nareลพemo na manjลกe koลกฤke. ฤŒebulo drobno nasekljamo in jo popraลพimo na malo olja.

2Dodamo nasekljan ฤesen in na hitro prepraลพimo. Ko ฤesen zadiลกi, dodamo narezano zelenjavo in zaฤimbe ter grah, na hitro prepraลพimo, zalijemo z malo vode in duลกimo 10 minut. Dodamo paradiลพnikovo omako in kuhamo toliko ฤasa, da tekoฤina izhlapi. Zelenjavo ohladimo.

3List vleฤenega testa razpolovimo po dolลพini. Ena polovica zadostuje za en zelenjavni zavitek. Testo premaลพemo s stopljenim maslom. Na rob naloลพimo zelenjavo, vogale zavihamo navznoter in zavijemo v rolico. Dobro zatisnemo robove in zavitke zloลพimo jih na pladenj s stikom navzdol. Premaลพemo s stepenim jajcem.

3Peฤemo na 200 ยฐC pribliลพno 20 minut, oziroma toliko ฤasa, da se lepi zapeฤejo. Zraven lahko postreลพemo jogurtovo omako.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite