Komaj ฤakamo pomlad, na razpolago bo toliko dobre, sveลพe zelenjave, da mesa ne bomo niti pogreลกaliโฆ kakor kdo, seveda.
Sestavine
- 1 zavitek vleฤenega testa (v tankih listih)
- 3 korenฤki
- 2 buฤki
- 150 g mladega graha
- 1 mlada ฤebula
- 2 stroka ฤesna
- 2 dl paradiลพnikove omake
- sol
- poper
- bazilika
- maslo
- 1 jajce
Postopek
1Zelenjavo nareลพemo na manjลกe koลกฤke. ฤebulo drobno nasekljamo in jo popraลพimo na malo olja.
2Dodamo nasekljan ฤesen in na hitro prepraลพimo. Ko ฤesen zadiลกi, dodamo narezano zelenjavo in zaฤimbe ter grah, na hitro prepraลพimo, zalijemo z malo vode in duลกimo 10 minut. Dodamo paradiลพnikovo omako in kuhamo toliko ฤasa, da tekoฤina izhlapi. Zelenjavo ohladimo.
3List vleฤenega testa razpolovimo po dolลพini. Ena polovica zadostuje za en zelenjavni zavitek. Testo premaลพemo s stopljenim maslom. Na rob naloลพimo zelenjavo, vogale zavihamo navznoter in zavijemo v rolico. Dobro zatisnemo robove in zavitke zloลพimo jih na pladenj s stikom navzdol. Premaลพemo s stepenim jajcem.
3Peฤemo na 200 ยฐC pribliลพno 20 minut, oziroma toliko ฤasa, da se lepi zapeฤejo. Zraven lahko postreลพemo jogurtovo omako.