Kruh in testo
Bosansko vlečeno testo
Bosansko vlečeno testo sodi po sestavinah med najpreprostejše vrste testa, po pripravi je pa precej zahtevno. Naredimo ga iz moke, iz moke, olja, vode, soli in...
Mesne jedi
Hrenovke v testu brez kvasa
Hrenovke v testu brez kvasa, ki jih naredimo doma, so zagotovo sveže in zato najboljše. Testo, v katero bomo zavili hrenovke, je preprosto za...
Kruh in testo
Domače vlečeno testo
Domače vlečeno testo je preprosta umetnost, pri kateri potrebujete le toplo kuhinjo, voljne roke in gladko površino. Vlečeno testo (italijansko: pasta sfoglia, francosko: pâte...
Kruh in testo
Testo za torteline
Testo za torteline, ki je mehko kot oblaček, hitro pripravimo doma. S svojo mehko, elastično in gladko teksturo omogoča ustvarjanje popolnih, ročno izdelanih tortelinov,...
Kruh in testo
Vlečeno testo (za štrudelj)
Julijana -
Vlečeno testo je primerno za vse vrste zavitkov oziroma štrudljev in tudi za razne žepke, ki jih napolnimo s priljubljenim polnilom. Sestavine 450 g gladke...
Kruh in testo
Pivsko testo
Pivsko testo se uporablja pri pohanju mesa, zelenjave, rib in še česa ... Pivo vpliva na teksturo testa, iz katerega nastane hrustljava skorjica, ko testo...
Kruh in testo
Testo za picete
Testo je osnova vsake dobre picete, zato je pomembno, da je testo dobro pripravljeno. S tem preprostim receptom lahko pripravite mehko in okusno testo...
Kruh in testo
Krompirjevo testo
Osnovno krompirjevo testo za cmoke, svaljke ... Sestavine 1 kg krompirja12 dag masla ali margarine2 jajci40 dag ostre mokesol Postopek 1Kuhan krompir še topel olupimo, ga pretlačimo, solimo,...
Sladice in sadje
Čokoladni ravioli
Ravioli, polnjeni s suhim sadjem, oreščki, čokolado, marmelado in medom, so značilna velikonočna sladica v Italiji. Predvsem Kalabrija je znana po teh majhnih dobrotah....
Kruh in testo
Krompirjeva fokača
Kaj, če bi namesto kruha spekli to mehko in dišečo fokačo in jo ponudili ob narezkih. Tako je dobra, da jo lahko jemo kar...