Med slovenske klasike zagotovo sodi telečja ali svinjska pečenka, pripravljena za nedeljsko kosilo, in moramo priznati, da to ni slaba tradicija. Svinjska mrežna pečenka...
Odlična in hitra poletna enolončnica. Če smo poleti pridni in si fižolete spravimo v skrinjo, lahko v njej uživamo čez vse leto.
Sestavine za boranjo...
Bobiči so okusna enolončnica iz koruze, krompirja in fižola. Pripravljamo jo predvsem na Primorskem in na Krasu.
Sestavine za bobiče - enolončnica s koruzo
500 g...
Sestavine, kot so kilogram svinjine, pol kilograma čebule, paradižnikova mezga, česen, sol, poper, lovorjev list, timijan in olje, so osnova tega golaža iz svinjine....
Če so pravilno narejena, je ta jed prava poslastica.
Sestavine
1,5 kg rebrc2 stroka česna5 jedilnih žlic oljčnega olja3 jedilne žlice sojine omake3 jedilne žlice medasok...
Svinjina je kljub nenehnim razpravam o njeni mastnosti zelo priljubljena. Ima izrazit okus, je sočna in tudi dokaj poceni.
Poleg pomembnih mineralnih snovi in vitaminov,...
Medaljoni preliti s češnjevo omako - tako okusno in hitro pripravljeno kosilo, da si ga lahko privoščimo tudi po napornem delovnem dnevu.
Sestavine
1 svinjska ribica150...
Mehko in sočno meso ter smetanova omaka - kaj je lahko boljšega.
Sestavine
1 svinjska ribica1 žlico gorčice s semenisol, poper0,5 dl oljčnega olja1 žlica zelenega...