DomovOZNAKESvinjina

svinjina

Ocvrti svinjski kotleti

Ko želimo združiti preprostost priprave s pravljico okusov, so ocvrti svinjski kotleti prava izbira. Te sočne poslastice, ki jih lahko tudi poimenujemo panirani svinjski...

Bujta repa

Primorci iz kisle repe kuhamo joto, Prekmurci pa bujto repo. Za obe velja, da sta še boljši naslednji dan, pogreti. Repa je povrtnina z...

Segedin golaž

Pozimi nam prijajo jedi iz kislega zelja ter so sarme in segedin golaž kar stalnici na naših mizah. Dobra stran obeh jedi je, da...

Pasulj brez moke

Odličen pasulj, narejen brez moke. Sestavine za pasulj brez moke 500 g suhega belega fižola 450 g prekajene svinjine (rebra, vršički, vrat..) 2 veliki čebuli peteršiljeva korenina steblo zelene 1 korenček 4...

Odojkovo stegno iz pečice

Za ljubitelje svinjine in vseh njenih okusov. Sestavine 1 odojkovo stegno (okoli 2 kg) sol poper 4 stroki česna 3 jedilne žlice medu 1 limona 3 jedilne žlice stopljenega masla Priprava 1Odojkovo stegno operemo,...

Ombolo v pivskem testu

Ombolo v pivskem testu je slasten prigrizek. Trakci ombola, namočeni v pivsko testo in popečeni v olju so kalorična bomba, ob kateri boste uživali....

Bograč

Bograč, kulinarični biser, ki nas popelje v srce tradicionalne madžarske kuhinje. Ta okusna jed je pravo kulinarično potovanje, ki združuje sočno meso, bogat paradižnikov...

Svinjska mrežna pečenka

Med slovenske klasike zagotovo sodi telečja ali svinjska pečenka, pripravljena za nedeljsko kosilo, in moramo priznati, da to ni slaba tradicija. Svinjska mrežna pečenka...

Ombolo v listnatem testu

Ombolo v listnatem testu je poslastica, ki se je ne bo nihče branil. Popečen ombolo vedno zavijemo vsaj v pršut ali slanino, da ohrani...

Boranja – enolončnica iz stročjega fižola

Odlična in hitra poletna enolončnica. Če smo poleti pridni in si fižolete spravimo v skrinjo, lahko v njej uživamo čez vse leto. Sestavine za boranjo...

Ne spreglejte