Šumadijski čaj (kuhana/vroča rakija) je tradicionalni topli napitek iz centralne Srbije. Nastane tako, da iz sladkorja pripravimo nežno karamelo, jo raztopimo z malo...
Orehova krema nas očara s svojo enostavno pripravo in hkrati bogatim okusom, saj nas popelje v prefinjen svet oreščkov. S sladko smetano, vaniljevim ekstraktom...
Bolj sladka marmelada iz rdečega ribeza je nepogrešljiva sopotnica domače shrambe. Poleti, ko rdeči ribez na vrtu zasije v svoji polni slavi, smo se...
S to sladico, ki jo pospremimo s skodelico dobre kave ali čaja, bo začetek dneva lepši.
Sestavine
280 g mehke bele moke
250 g navadnega jogurta
100 ml...
Marcipan je v mnogih receptih za torte, piškote, tudi Mozartove kroglice lahko naredimo. Najboljši je, če ga naredimo sami.
Sestavine
200 g mandljev
85 g sladkorja
15 g...
Zavajon - zabaione je ena najbolj klasičnih krem italijanskega slaščičarstva, pripravimo jo tako, da stepemo rumenjake, sladkor in desertno vino, običajno marsalo, nato pa...