DomovOZNAKESladkor

sladkor

Sirup iz piva proti kašlju

Sirup iz piva proti kašlju je odličen pri nadležnem kašlju ter primeren tudi za otroke, saj med kuhanjem večina alkohola izhlapi. Sirup iz piva...

Vinski šodo

Vinski šodo, recept, ki se na prvi pogled zdi zapleten pa v resnici sploh ni, če upoštevate nekaj osnovnih pravil. Uporabite sveža jajca, vino...

Orehova krema

Orehova krema nas očara s svojo enostavno pripravo in hkrati bogatim okusom, saj nas popelje v prefinjen svet oreščkov. S sladko smetano, vaniljevim ekstraktom...

Bolj sladka marmelada iz rdečega ribeza

Bolj sladka marmelada iz rdečega ribeza je nepogrešljiva sopotnica domače shrambe. Poleti, ko rdeči ribez na vrtu zasije v svoji polni slavi, smo se...

Gosti sok iz kutin

Gosti sok iz kutin je odličen način, kako uporabiti to starodavno sadje, ki so ga dobro poznali že Mezopotamci in stari Rimljani. Kutine vsebujejo...

Jogurtov kolač brez jajc

S to sladico, ki jo pospremimo s skodelico dobre kave ali čaja, bo začetek dneva lepši. Sestavine 280 g mehke bele moke 250 g navadnega jogurta 100 ml...

Domač marcipan

Marcipan je v mnogih receptih za torte, piškote, tudi Mozartove kroglice lahko naredimo. Najboljši je, če ga naredimo sami. Sestavine 200 g mandljev 85 g sladkorja 15 g...

Pudingovo pecivo

Pravimo mu tudi magična torta, to pa zato, ker samo z enim testom naredimo tri različne teksture pečenega testa. Čvrsto dno, kremno sredico in...

Zavajon – Zabaione

Zavajon - zabaione je ena najbolj klasičnih krem ​​italijanskega slaščičarstva, pripravimo jo tako, da stepemo rumenjake, sladkor in desertno vino, običajno marsalo, nato pa...

Francoski hrustljavi piškoti – palmiers

Krhki, hrustljavi piškoti, ki jih na zelo enostaven način naredimo iz samo treh sestavin: listnatega testa, vaniljevega sladkorja in kristalnega  sladkorja. Izvirajo iz Francije,...

Ne spreglejte