Milanska mineštra je italijanska popestritev mineštre, ko namesto makaronov v enolončnico zakuhamo riž, le prej ga moramo oprati v vroči vodi. Ta gosta juha,...
Ko si zaželite dobro kosilo, so na vrsti kroketi z rižem. Potrebujete še piščančja jetrca, šampinjone, sir in šunko, nakar ustvarimo riževe kroglice, ki...
Riž z zelenjavo je odlična rešitev, ki jo uporabimo, ko skuhamo preveč riža. Pripravimo ga lahko kasneje ali, če riž shranimo v hladilnik, naslednji...
Piščančja rižota po svojem izvoru načeloma prihaja iz Italije. Je kremna in okusna, da bo res dobra, pa je priporočljivo, da uporabimo kvalitetno, domače...
Rižota z gobami je hitro pripravljen obrok, a tudi kulinarična simfonija okusov, ki združuje nežnost riža z intenzivnim karakterjem gob. Začnemo z izborom gob,...
Priprava te rižote z rdečo papriko je preprosta, vendar zahteva skrbno izbiro in pripravo sestavin. Rdečo papriko najprej spečemo, da ji izvabimo sladkobo in...
Riž z grahom je okusna in hitro narejena klasična priloga, uporabna z več glavnimi jedmi.
Sestavine
200 g riža200 g kuhanega graha1 čebula5 žlic oljapeteršilj popersoljušna...
Džuveč je odlična priloga, običajno rižu, zato pa je džuveč z mesom odlična samostojna jed.
Sestavine za džuveč z mesom
500 g svinjine
3 zelene paprike
5 srednjih...