Riž z zelenjavo je odlična rešitev, ko skuhamo preveč riža. Pripravimo ga lahko kasneje ali, če ga shranimo v hladilnik, nasednji dan.
Sestavine
- 300 g riža
- 3 žlice olja
- 1 čebula
- 1 korenček
- žlica peteršilja
- košček zelene
- 5 paprik
- 2 paradižnika
- 50 g graha
- 1 jušna kocka
- sol
Postopek
1Na olju prepražimo čebulo, dodamo nariban korenček, 1/2 peteršilja, zeleno, narezano papriko in paradižnik ter dušimo v pokriti posodi približno 15 minut.
2Grah skuhamo posebej. Nato dodamo opran riž, malo ga prepražimo z zelenjavo in zalijemo z litrom vroče vode v kateri smo raztopili jušno kocko.
3Dodamo še odcejan grah, sesekljani peteršilj, solimo in rahlo premešamo. Kuhamo na šibkem ognju 20-25 minut.