Priloge
Pesto z baziliko
Pesto z baziliko in testeninami je ena izmed najboljših italijanskih predjedi, narejen mora biti seveda s pravimi sestavinami in na tradicionalen način. Pristni genovski...
Zelenjavne jedi
Pražen brstični ohrovt s parmezanom in pinjolami
Brstični ohrovt (Brassica oleracea var. gemmifera) je zelenjava, ki je sorodna brokoliju, cvetači, ohrovtu in zelju. So majhni in okrogli, rastejo na steblih...
Testenine in rižote
Veganska testeninska solata z bučkami, baziliko in pinjolami
Veganska testeninska solata z bučkami, baziliko in pinjolami je barvita in hranljiva solata ter popoln obrok za vse ljubitelje testenin, saj združuje bogat okus...
Testenine in rižote
Testenine s pestom iz bazilike
Testenine s pestom iz bazilike, česna, pinjol, parmezana in oljčnega olja skuhamo, ko nam primanjkuje časa, a vseeno želimo pripraviti dober obrok. Recept je...
Zelenjavne jedi
Omaka z jajčevci – caponata
Caponata je še ena značilna sicilijanska jed, sočna in okusna, mešanica ocvrte zelenjave, prepražene s sladkorjem in kisom, ki ji dajeta značilen sladko-kisel okus. Sestavine 500...
Testenine in rižote
Široki riževi rezanci z bučkami, s pečenim kozjim sirčkom in pinjolami
Ko z užitkom poješ do konca. Sestavine 170 g širokih riževih rezancev200 g mladega slanega kozjega sira 2 srednje veliki bučki2 manjša stroka česna2 jedilni žlici drobno...
Priloge
Pesto iz bazilike – pesto alla genovese
Pesto alla genovese izvira iz italijanskega mesta Genova in je tipičen za deželo Ligurijo, poznan pa po vsem svetu. Po tradicionalnem receptu je pesto...
Priloge
Hladni bučkini zvitki
Okusna hladna priloga, ki se prileže k narezku in dobremu domačemu kruhu. Sestavine za hladne bučkine zvitke 2 bučki 250 g zrnatega sira (cottage cheese) 100 g pinjol...
Sladice in sadje
Babičina torta
Čudovita, sočna torta, ki je sicer enostavna za pripravo, zahteva pa kar nekaj potrpljenja, od tu verjetno tudi ime, babice ga imajo, potrpljenje namreč. Sestavine Testo 300...
Zelenjavne jedi
Peteršiljev pesto
Ko na vrtu zraste toliko peteršilja, da ne vemo, kam z njim, je peteršiljev pesto preprosta in okusna rešitev. Lahko ga nadomestimo z baziliko,...