Pesto z baziliko in testeninami je ena izmed najboljših italijanskih predjedi, narejen mora biti seveda s pravimi sestavinami in na tradicionalen način. Pristni genovski...
Brstični ohrovt (Brassica oleracea var. gemmifera) je zelenjava, ki je sorodna brokoliju, cvetači, ohrovtu in zelju. So majhni in okrogli, rastejo na steblih...
Veganska testeninska solata z bučkami, baziliko in pinjolami je barvita in hranljiva solata ter popoln obrok za vse ljubitelje testenin, saj združuje bogat okus...
Testenine s pestom iz bazilike, česna, pinjol, parmezana in oljčnega olja skuhamo, ko nam primanjkuje časa, a vseeno želimo pripraviti dober obrok. Recept je...
Caponata je še ena značilna sicilijanska jed, sočna in okusna, mešanica ocvrte zelenjave, prepražene s sladkorjem in kisom, ki ji dajeta značilen sladko-kisel okus.
Sestavine
500...
Ko z užitkom poješ do konca.
Sestavine
170 g širokih riževih rezancev200 g mladega slanega kozjega sira 2 srednje veliki bučki2 manjša stroka česna2 jedilni žlici drobno...
Pesto alla genovese izvira iz italijanskega mesta Genova in je tipičen za deželo Ligurijo, poznan pa po vsem svetu. Po tradicionalnem receptu je pesto...
Okusna hladna priloga, ki se prileže k narezku in dobremu domačemu kruhu.
Sestavine za hladne bučkine zvitke
2 bučki
250 g zrnatega sira (cottage cheese)
100 g pinjol...
Čudovita, sočna torta, ki je sicer enostavna za pripravo, zahteva pa kar nekaj potrpljenja, od tu verjetno tudi ime, babice ga imajo, potrpljenje namreč.
Sestavine...