DomovOZNAKEMarele (dežnikarice)

marele (dežnikarice)

Dežnikarice vložene v kisu

Vložene dežnikarice so odličen dodatek k različnim jedem, kot so solate, sendviči ali prigrizki. S tem receptom boste lahko uživali v njihovem okusu tudi...

Panirane marele v pečici

Iščete zdrav način za pripravo gob? Odkrijte, kako enostavno in okusno pripraviti panirane marele (dežnikarce) v pečici brez odvečne maščobe. Sestavine za panirane marele v...

Polnjene in panirane marele (dežnikarice)

Polnjene in panirane marele so kulinarični raj za tiste, ki so bolj gurmanske narave. Okus? Božanski. Sestavine za polnjene in panirane marele (dežnikarce) 6-8 mladih, še...

Marele v smetanovi omaki

Čeprav največkrat jemo panirane, so marele v smetanovi omaki naravnost odlične. Zraven pripravimo kar krompir v kosih. Sestavine za marele v smetanovi omaki 4 večji klobuki...

Ocvrte dežnikarice s pršutom in tatarsko omako

Če želimo popestriti klasične pohane marele, jih postrežemo s pršutom in tatarsko omako. Sestavine za ocvrte dežnikarice s pršutom in tatarsko omako Tatarska omaka 150 ml...

Pohane marele

Pohane marele so specialiteta, saj so marele ali orjaške dežnikarice pravi dragulj slovenskih gozdov. Te impresivne gobe, ki jih lahko najdemo v pravih gozdarskih...

Orjaški dežnik (Macrolepiota procera)

Orjaška dežnikarica je brez dvoma ena lepših in največjih užitnih gob, ki rastejo pri nas. Je tudi dokaj pogosta in priljubljena med gobarji. Ime: Orjaška...

Ne spreglejte