This post is also available in: English (Angleščina) Hrvatski (Hrvaški)

HomeTagsMarele (dežnikarice)

marele (dežnikarice)

Dežnikarice vložene v kisu

Vložene dežnikarice so odličen dodatek k različnim jedem, kot so solate, sendviči ali prigrizki. S tem receptom boste lahko uživali v njihovem okusu tudi...

Panirane marele v pečici

Panirane marele v pečici so lahka in hrustljava različica klasičnih paniranih gob, pripravljena brez odvečne maščobe. Marele (dežnikarice) ohranijo svojo sočnost in aromo,...

Polnjene in panirane marele (dežnikarice)

Polnjene in panirane marele so kulinarični raj za tiste, ki so bolj gurmanske narave. Okus? Božanski. Sestavine za polnjene in panirane marele (dežnikarce) 6-8 mladih, še...

Marele v smetanovi omaki

Čeprav največkrat jemo panirane, so marele v smetanovi omaki naravnost odlične. Zraven pripravimo kar krompir v kosih. Sestavine za marele v smetanovi omaki 4 večji klobuki...

Ocvrte dežnikarice s pršutom in tatarsko omako

Če želimo popestriti klasične pohane marele, jih postrežemo s pršutom in tatarsko omako. Sestavine za ocvrte dežnikarice s pršutom in tatarsko omako Tatarska omaka 150 ml...

Pohane marele – hrustljav recept za orjaške dežnikarice

Pohane marele so prava jesenska poslastica, ki jo poznajo vsi ljubitelji gob. Marele ali orjaške dežnikarice (Macrolepiota procera) so ene najbolj prepoznavnih gob slovenskih...

Orjaški dežnik (Macrolepiota procera)

Orjaška dežnikarica je brez dvoma ena lepših in največjih užitnih gob, ki rastejo pri nas. Je tudi dokaj pogosta in priljubljena med gobarji. Ime: Orjaška...

Ne spreglejte