DomovOZNAKEKrompir

krompir

Grahov pire z meto

Grahov pire je okusnejši brat znanega "pire krompirja". Sestavine 2 srednje velika krompirja1 kg zmrznjenega grahapest lističev sveže mete3 velike žlice maslasol in poper Priprava 1Krompir olupimo in...

Gobova juha s korenčkom

Gobova juha, ki ji dodamo tudi korenček, je brez dvoma ena boljših juh. Lahko je tudi samostojno kosilo ali večerja, še posebej, če ji...

Bobiči – enolončnica s koruzo

Bobiči so okusna enolončnica iz koruze, krompirja in fižola. Pripravljamo jo predvsem na Primorskem in na Krasu. Sestavine za bobiče - enolončnica s koruzo 500 g...

Losos iz pečice z zeliščno skorjico

Okusno nedeljsko kosilo ali božična večerja. Poleg lososa lahko postrežemo krompir, na malo drugačen način in zelenjavo. Sestavine Losos 4 kosi lososa po 150 do 200 g2...

Ajdove testenine »pizzoccheri«

Pizzoccheri, tradicionalne ajdove testenine, prihajajo iz italijanske regije Lombardije, natančneje iz doline Valtellina. Priprava tipične jedi s testeninami pizzoccheri nam bo vzela nekoliko več...

Kremna krompirjeva juha s porom

Nežna, kremna juha, ki jo hitro pripravimo, je zelo dobra tudi hladna, zato jo lahko kuhamo tudi poleti. Sestavine 600 g krompirja1 por2 korenčka400 ml mleka100...

Vojvodinjin krompir (pommes duchesse)

Vojvodin krompir ali v originalu (pommes duchesse) najdemo v meniju številnih pariških restavraci. Zelo enostavno ga lahko naredimo tudi doma, je odlična priloga slavnostnim...

Lignji s krompirjem v omaki

Klasičen recept, ki temelji na preprostih, a uravnoteženih sestavinah, iz katerih naredimo okusno kosilo. Sestavine 1,2 kg očiščenih lignjev1 kg krompirja400 ml paradižnikove omake100 ml suhega...

Ričet

Ričet, značilna slovenska kmečka enolončnica, predstavlja okusno združitev tradicije in preprostosti. Ta srčna jed, narejena iz ješprenja, fižola, krompirja in suhega mesa, ne le,...

Jota s kislo repo

Jota s kislo repo je prav tako odlična, kot če jo pripravimo s kislim zeljem. Skuhamo jo lahko v enem loncu; kuhali jo bomo...

Ne spreglejte