Kranjska klobasa je eden izmed najbolj prepoznavnih simbolov slovenske kulinarike, ki ima dolgo tradicijo in je zaščitena z geografskim poreklom. Ta mesni izdelek s...
Krompirjev golaž s slanino in klobaso je duševni balzam za tiste dneve, ko potrebujemo krepko kosilo. Uporabimo dobro, domačo prekajeno klobaso, pripravimo pa tudi...
Pašta fižol s klobaso je priljubljena jed skozi celo leto. Pozimi nas prijetno pogreje, poleti pa večinoma hrani planince.
Sestavine za pašto fižol s...
Za več okusa, za pogret telo, pa tudi dušo. Krompirjev golaž s klobaso je prava izbira.
Sestavine za krompirjev golaž s klobaso
1 srednje velika čebula
0,5...
Prebranec s slanino pripravimo v pečici. Pomembno je, da v posodo, v kateri pečemo prebranec, slanino oziroma klobaso dodamo proti koncu pečenja.
Prebranec ali prebranac...
Preprosta za pripravo in zelo okusna rižota z jurčki je klasika predvsem italijanske kuhinje. Če nimamo svežih jurčkov, uporabimo posušene, vendar jih moramo prej...
Ko pomislimo na ajdo, takoj pomislimo na ajdove žgance s kislim zeljem in dobro domačo klobaso, pa seveda ne smemo pozabiti na ocvirke.
Sestavine za...