DomovOZNAKEJajca

jajca

Snežne kepe v vaniljevi kremi

Snežne kepe v vaniljevi kremi poznajo v veliko državah pod različnimi imeni. V Franciji se imenuje île flottante (plavajoči otok), za Nemci je Schnee-Eier (snežno jajce),...

Gorenjska prata

Gorenjska prata je tradicionalna jed, ki jo na Gorenjskem pripravijo za veliko noč in jedo s šunko in hrenom. Sestavine 600 g suho prekajene vratovine800 g...

Ocvrte ribje palčke

Zmrznjene ribje palčke velikokrat ponujamo otrokom, pa sploh vemo kaj je v njih? Po navadi vsebujejo manj kot 70% ribjega mesa, ostalo so pa...

Regratova solata s šunko

Regratova solata s šunko je nasitna, lahko jo jemo za kosilo ali večerjo. https://znam.si/recepti-in-hrana/priloge/regratov-pesto/ Sestavine za regratovo solato s šunko velika skleda opranega regrata 150 g šunke...

Prežganka

Juha, ki smo jo pogosto jedli v otroštvu. Sestavine za prežganko 2 žlici masla 3 žlice moke 2 jajci 1,2 l vode 1 žlička mlete kumine 1 žlička česna v prahu sol poper 2...

Tatarska omaka z domačo majonezo

Z doma pripravljeno majonezo bo tatarska omaka veliko okusnejša. Sestavine Majoneza 2 rumenjaka150 ml sončničnega olja150 ml domačega oljčnega olja1 žlička gorčice1/2 žličke limoninega soka Tatarska omaka 1/2 žlice...

Umešana jajca z divjimi šparglji

Umešana jajca z divjimi šparglji so okusna jed, tako enostavna za pripravo, da nam bo vzela samo 10 minut. Seveda ne štejemo ur, ko...

Omleta z divjimi šparglji in panceto

Omleta z divjimi šparglji in panceto je primerna predjed za prve spomladanske piknike. Enostavno, okusno in hitro pripravljeno. Sestavine za omleto z divjimi šparglji in...

Trikrat pečene skutine rezine

Zelo enostavno in okusno pecivo, ki ga trikrat pečemo in enkrat z užitkom pojemo. Slaba stran tega peciva je samo ta, da ga takoj...

Divji šparglji z jajci

Divji šparglji z jajci, brez mesnih dodatkov, so okusna malica ali kosilo, če le imamo v roki debelejši šopek in v hladilniku dovolj jajc....

Ne spreglejte