This post is also available in: English (Angleščina) Hrvatski (Hrvaški) Deutsch (Nemščina) Italiano (Italijanski)

HomeTagsGobe

gobe

Golaž iz rumenih griv

Golaž iz rumenih griv je tradicionalna gobarska jed, ki navduši s polnim okusom in značilno aromo teh redkih gozdnih gob. Rumene grive lahko...

Rumena griva (Ramaria flava)

Rumena griva je pri nas najbolj poznana in razširjena med grivami. Grive imajo trosnjake grmičasto razrasle ali pa rastejo iz zemlje v obliki betičev...

Vložene štorovke

Štorovke so pogojno užitne gobe, primerne za vlaganje v kisu. Včasih so jih predvsem revni kmetje množično vlagali in z njihovo pomočjo lažje prebrodili...

Prava štorovka (Armillaria mellea)

Štorovke so med gobarji izjemno priljubljene gobe, so precej pogoste in jih je enostavno nabirati. Vseeno pa velja, da moramo gobe dobro poznati, da...

Užitna sirovka (Lactarius deliciosus)

Užitna sirovka spada med mlečnice. To so srednje velike gobe lističarke in jih prepoznamo po tem, da se iz mesa, če jih ranimo, izteka...

Užitne sirovke v kisu

Vlaganje gob v kis je priljubljen način, kako shraniti te okusne gozdne dobrote za kasnejši čas. Sirovke so primerne za vlaganje, nekateri jih imajo...

Zimska kolobarnica (Tricholoma portentosum)

Kolobarnice so večje, močnejše in markantne gobe lističarke. Med vsemi kolobarnicami je najbolj priljubljena zimska kolobarnica, ki je precej razširjena tudi pri nas. Ime: zimska...

Knežja mušnica (Amanita caesarea)

Mušnice so izjeme v več pogledih - nekatere med njimi so izjemo strupene, nekatere izjemno lepe, užitne pa izjemno okusne. Med njimi kraljuje knežja...

Koruzni žganci z gobami

Koruzni žganci z gobami so nasitna in nadvse okusna jed. Potrebujemo sveže gobe in koruzno moko, z dodatkom masla in ostalih sestavin pa ustvarimo...

Golaž z mesom in gobami

Golaž z mesom in gobami je izpopolnjena različica golaža, ki bo teknila vsem ljubiteljem gob, saj prepriča s fantastično mešanico okusov na enem krožniku. Sestavine...

Ne spreglejte