Gobe
Prava štorovka (Armillaria mellea)
Štorovke so med gobarji izjemno priljubljene gobe, so precej pogoste in jih je enostavno nabirati. Vseeno pa velja, da moramo gobe dobro poznati, da...
Gobe
Užitna sirovka (Lactarius deliciosus)
Užitna sirovka spada med mlečnice. To so srednje velike gobe lističarke in jih prepoznamo po tem, da se iz mesa, če jih ranimo, izteka...
Ozimnica
Užitne sirovke v kisu
Vlaganje gob v kis je priljubljen način, kako shraniti te okusne gozdne dobrote za kasnejši čas. Sirovke so primerne za vlaganje, nekateri jih imajo...
Gobe
Zimska kolobarnica (Tricholoma portentosum)
Kolobarnice so večje, močnejše in markantne gobe lističarke. Med vsemi kolobarnicami je najbolj priljubljena zimska kolobarnica, ki je precej razširjena tudi pri nas. Ime: zimska...
Gobe
Knežja mušnica (Amanita caesarea)
Mušnice so izjeme v več pogledih - nekatere med njimi so izjemo strupene, nekatere izjemno lepe, užitne pa izjemno okusne. Med njimi kraljuje knežja...
Priloge
Koruzni žganci z gobami
Koruzni žganci z gobami so nasitna in nadvse okusna jed. Potrebujemo sveže gobe in koruzno moko, z dodatkom masla in ostalih sestavin pa ustvarimo...
Mesne jedi
Golaž z mesom in gobami
Golaž z mesom in gobami je izpopolnjena različica golaža, ki bo teknila vsem ljubiteljem gob, saj prepriča s fantastično mešanico okusov na enem krožniku. Sestavine...
Priloge
Omleta z lisičkami in šunko
Omleta z lisičkami in šunko je nekaj najboljšega, kar lahko da narava. Lisičke so znane in cenjene zaradi svojega odličnega okusa, ko pa jim...
Mesne jedi
Ražnjiči z gobami
Ražnjiči z gobami, slanino in telečjimi jetrci so harmonija okusov, ki jo ponudimo na palčkah. Čebula in paprika iz ražnjičev izvabita še boljši okus,...
Ozimnica
Vložene golobice v kisu
Vložene golobice (Russula virescens) so odlična izbira za ohranjanje jesenskih okusov skozi celo leto. Ta preprost recept za vlaganje gob vam omogoča, da uživate...