DomovOZNAKEFižol

fižol

Pečen pasulj s pivom

Pečen pasulj s pivom je jed, ki združuje klasično pripravljeno pasulj (fižol) s pivom. To je okusna in običajno nasitna jed, ki združuje bogate...

Fižolova juha s testeninami

Odlična fižolova juha s testeninami vam bo pogrela telo in dušo. Sestavine za fižolovo juho s testeninami 240 g fižola (konzerva) 1 čebula 2 žlici kuhane leče 1 žlica...

Fižolov pire s krompirjem (matevž)

Matevž je hitro pripravljena slovenska jed iz fižola in krompirja. Zraven ponavadi paše dušeno zelje ali dušena repa. Seveda tudi klobasa. Sestavine 30 dag fižola 1/2 kg krompirja 2...

Hrana, ki osrečuje

Povsem jasno je, da smo vsi zadovoljni, ko se dobro in kvalitetno najemo. Obstajajo pa živila, ki s svojimi sestavinami lahko izredno ugodno vplivajo...

Pasulj

Pasulj je zelo priljubljena in zdrava jed na žlico. Tako kot za vse jedi na žlico tudi za pasulj velja, da večjo količino kot...

S fižolom pomladimo naše telo

Fižol je tako zelo bogat z vlakninami, da blagodejno deluje na črevesje in prebavo, saj vežejo strupene in maščobne snovi. Fitinska kislina, saponini in...

Prebranec v pečici brez mesa

Prebranec v pečici brez mesa je poslastica, ki je še boljša, če njeno pripravo zaključimo v pečici. Sestavine za prebranec v pečici brez mesa 700 g...

Prebranec s slanino

Prebranec s slanino pripravimo v pečici. Pomembno je, da v posodo, v kateri pečemo prebranec, slanino oziroma klobaso dodamo proti koncu pečenja. Prebranec ali prebranac...

Matevž

Za ljubitelje tradicionalnih slovenskih jedi predstavljamo recept za okusen matevž. Matevž je avtentična jed, ki združuje sočnost krompirja in fižola v harmonično celoto....

Poletni fižolov golaž

Zakaj poletni? Ker takrat imamo priložnost, da ga skuhamo s svežimi zrni fižola. A bo tudi s suhim fižolom več kot dober - le...

Ne spreglejte