Kruh in testo
Fokača s čebulo in oljkami
Fokača, pogača iz vzhajanega testa, oljčnega olja in rožmarina ter okrašena z zelenjavo in začimbami, je prava mala umetnija na naši mizi. Sestavine Testo 200 g mehke...
Jedi na žlico
Francoska čebulna juha
To je v bistvu karamelizirana čebula v obliki juhe, pokrita s popečenim kruhom in sirom. Poslastica, narejena iz nekaj osnovnih in poceni sestavin, kot...
Priloge
Čebulni obročki v pivskem testu
Čebulni obročki s hrustljavo skorjico so odličen prigrizek, ki ga lahko ponudimo z različnimi omakami ob kozarcu piva. Sestavine 2 večji čebuli Testo 1 jajce 1 dcl piva 90 g...
Mesne jedi
Piščančje prsi v čebulni omaki
Piščanec v čebulni omaki je eden okusnejših načinov priprave tega belega mesa. Sestavine 2 piščančje prsi3 velike čebule½ litra jušne osnovesolpoperščepec čilija2 žlici gorčicesvež peteršilj0,5...
Zelenjavne jedi
Spomladanski zelenjavni zavitki
Komaj čakamo pomlad, na razpolago bo toliko dobre, sveže zelenjave, da mesa ne bomo niti pogrešali… kakor kdo, seveda. Sestavine 1 zavitek vlečenega testa (v tankih...
Priloge
Gratiniran krompir
Krompir v pečici s parmezanom in panceto je res dobra priloga k vsaki jedi, z veliko skledo solate, pa tudi odlično kosilo ali večerja. Sestavine 1...
Morske jedi / ribe
Hobotnica s krompirjem v solati
Hobotnica s krompirjem v solati je jed, za katero je vredno tudi grešiti. Hobotnica s krompirjem v solati in njen okus Hobotnica s krompirjem v...
Priloge
Ocvrti čebulni obročki
Res dobra priloga, kjer so nam sestavine vedno pri roki. Sestavine 2 čebuli100 g mokepecilni prašek ali vinski kamen 1 jajce1 dl mlekasolpoper Priprava 1Čebulo olupimo in zrežemo...
Priloge
Čebulna omaka
Ni ga čez klasično omako iz čebule. Čebulna omaka je vsestranska. Lahko je priloga mesu, polpetom, zelenjavi in še čemu. https://znam.si/recepti-in-hrana/priloge/kremasta-sirova-omaka-s-cesnom/ Sestavine za čebulno omako 30...
Mesne jedi
Čebulna pita
Naša čebulna pita je več kot le jed - je simfonija okusov in tekstur, ki bo navdušila vse jedce. S skrbno izbranimi sestavinami in...