Morda vas zanima

- Oglas -

Prišla je pomlad in z njo veselje ob delu na vrtu ali s cvetličnimi lonci. Da bo sezona uspešna in letina bogata, se moramo nanjo pripraviti.

Prepričani smo, da imate doma stara semena. Bodisi kupljena ali pa ste jih odbrali in shranili sami. V izogib slabi volji je priporočljivo, da stara semena testiramo, preden jih zares uporabimo.

Za test najprej izberemo semena, ki jih bomo uporabili. Tudi tista, ki jo bomo sejali kasneje, čez nekaj mesecev. Za rastline, kot so paradižnik, paprika, kumare, redkev in jajčevci, izberemo 5 do 10 semen. Pri solati, korenju, špinači in podobnim, pa izberemo 10 do 20 semen.

Pripravimo ustrezno posodo, lončke ali pladnje in jih napolnimo s substratom ali kompostom. Navlažimo jih. Por, paprika, kumara in ostala pokrivna semena pokrijejo s suhim kompostom, ostala posujemo le po vrhu. Posode postavimo na toplo, da imajo pogoje za kalitev. Dobrodošlo je, da na posode označimo, kaj smo posejali in tako natančno vemo, katera semena so dobra in katera moramo zamenjati z novimi.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -

Navdušeni boste tudi nad