Ohrovt kot pesto

Znam svetuje

Ohrovtov pesto je odliฤen naฤin uporabe te zdrave kapusnice. Odliฤen je s testeninami, krompirji, v sendviฤu, na piลกฤancu ali govedini in ลกe kje, navduลกi pa nas tudi s svojo moฤno zeleno barvo, ki ne potemni, temveฤ ลกe nekaj dni vibrira v hladilniku.

Sestavine

  • 3 skodelice sveลพe sesekljanega ohrovta
  • 1/2 skodelice olupljenih, prepraลพenih mandljev (tudi indijskih oreลกฤkov)
  • 1/2 skodelice naribanega parmezana (tudi pekorino pride v poลกtev)
  • 1 ลพliฤka limonine lupinice
  • 1 ลพliฤka limoninega soka
  • 3 stroki sveลพe zdrobljenega ฤesna
  • 1/2 skodelice domaฤega oljฤnega olja
  • 1/4 ลพliฤke soli
  • ลกฤepec ฤrnega popra

Postopek

1Mandlje namoฤimo v vodi za vsaj 2 uri in olupimo ter olupljene prepraลพimo na ponvi ali v vroฤi peฤici, kar traja pribliลพno 6 minut. Obฤasno jih premeลกamo. Zatem jih pustimo, da se ohladijo.

2Liste ohrovta operemo, posuลกimo, jim izreลพemo osrednjo ลพilo, liste pa sesekljamo na drobno.

3Narezan ohrovt in prepraลพene mandlje damo v blender in sekljamo nekaj sekund. Dodamo parmezan, limonino lupinico in ฤesen ter blender znova priลพgemo in sekljamo nekaj sekund. Poฤasi vlivamo oljฤno olje, naj se ลกe nekaj sekund meลกa, potem pa blender ugasnemo.

4V pesto damo ลกe limonin sok, sol in poper ter je pripravljen. Shranimo ga v majhne steklene kozarฤke – v hladilniku bodo zdrลพali nekaj dni, v zmrzovalniku pa ima pesto 3 mesece roka trajanja.

Nasvet

Drugaฤen naฤin uporabe ohrovta ponuja tudi spodnji recept.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite