Ohrovt kot pesto

Znam svetuje

Ohrovtov pesto je odličen način uporabe te zdrave kapusnice. Odličen je s testeninami, krompirji, v sendviču, na piščancu ali govedini in še kje, navduši pa nas tudi s svojo močno zeleno barvo, ki ne potemni, temveč še nekaj dni vibrira v hladilniku.

Sestavine

  • 3 skodelice sveže sesekljanega ohrovta
  • 1/2 skodelice olupljenih, prepraženih mandljev (tudi indijskih oreščkov)
  • 1/2 skodelice naribanega parmezana (tudi pekorino pride v poštev)
  • 1 žlička limonine lupinice
  • 1 žlička limoninega soka
  • 3 stroki sveže zdrobljenega česna
  • 1/2 skodelice domačega oljčnega olja
  • 1/4 žličke soli
  • ščepec črnega popra

Postopek

1Mandlje namočimo v vodi za vsaj 2 uri in olupimo ter olupljene prepražimo na ponvi ali v vroči pečici, kar traja približno 6 minut. Občasno jih premešamo. Zatem jih pustimo, da se ohladijo.

2Liste ohrovta operemo, posušimo, jim izrežemo osrednjo žilo, liste pa sesekljamo na drobno.

3Narezan ohrovt in prepražene mandlje damo v blender in sekljamo nekaj sekund. Dodamo parmezan, limonino lupinico in česen ter blender znova prižgemo in sekljamo nekaj sekund. Počasi vlivamo oljčno olje, naj se še nekaj sekund meša, potem pa blender ugasnemo.

4V pesto damo še limonin sok, sol in poper ter je pripravljen. Shranimo ga v majhne steklene kozarčke – v hladilniku bodo zdržali nekaj dni, v zmrzovalniku pa ima pesto 3 mesece roka trajanja.

Nasvet

Drugačen način uporabe ohrovta ponuja tudi spodnji recept.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite