Domači ravioli s skuto in čemaževim pestom nam vzamejo nekaj časa za pripravo, vendar je rezultat odličen.
Sestavine za domače raviole s skuto in čemaževim pestom
Testo
- 400 g moke
- 4 jajca
- žlička soli
- 2 žlici olja (po želji)
Nadev
- 250 g albuminske skute
- 150 g gorgonzole
- 100 g grobo nasekljanih orehov
Preliv
- 1 večji krompir
- 2 veliki žlici čemaževega pesta
- sol in poper po okusu
Postopek
1Na eno osebo računamo 100 g moke in eno jajce. Moko presejemo na delovno površino in na sredini naredimo jamico. V njo dodamo jajca in sol. Lahko tudi malo olja, testo se bo lažje mesilo, vendar ne bo tako čvrsto.
2Z vilicami najprej razžvrkljamo jajca in postopoma dodajamo moko. Nadaljujemo s prsti. Moko od sredine postopoma vmešamo v jajca, dokler je ne zmanjka.
3Testo gnetemo še 10 minut, da postane gladko in voljno. Oblikujemo ga v hlebček, zavijemo v prozorno folijo in pustimo vsaj pol ure počivati.
4Testo razvaljamo na 1,5 mm debeline. Z ostrim nožem ga razrežemo na približno 8×4 cm velike kvadratke. Na polovico kvadratka položimo žličko skute, košček gorgonzole in malo nasekljanih orehov. Rob druge polovice kvadratka premažemo z mrzlo vodo in prepognemo tako, da pokrijemo nadev. Robove dobro pritisnemo z vilicami.
5V velikem loncu zavremo 4 litre vode, krop osolimo in vanj previdno polagamo raviole. Kuhamo 2 do 3 minute (naj priplavajo na vrh) in jih s penovko damo na cedilo.
6Krompir olupimo, narežemo na majhne koščke in skuhamo v slani vodi. Ko zavre, se kuha še približno 12-15 minut. Kuhanega stisnemo s stiskalnico za krompir in mu dodamo čemažev pesto. Posolimo in popopramo po okusu.
7Odcejene raviole damo na krožnike, prelijemo s čemaževo polivko in takoj postrežemo.