Domači ravioli s skuto in čemaževim pestom

Znam svetuje

Domači ravioli s skuto in čemaževim pestom nam vzamejo nekaj časa za pripravo, vendar je rezultat odličen.

Sestavine za domače raviole s skuto in čemaževim pestom

Testo

  • 400 g moke
  • 4 jajca
  • žlička soli
  • 2 žlici olja (po želji)

Nadev

  • 250 g albuminske skute
  • 150 g gorgonzole
  • 100 g grobo nasekljanih orehov

Preliv

  • 1 večji krompir
  • 2 veliki žlici čemaževega pesta
  • sol in poper po okusu

Postopek

1Na eno osebo računamo 100 g moke in eno jajce. Moko presejemo na delovno površino in na sredini naredimo jamico. V njo dodamo jajca in sol. Lahko tudi malo olja, testo se bo lažje mesilo, vendar ne bo tako čvrsto.

2Z vilicami najprej razžvrkljamo jajca in postopoma dodajamo moko. Nadaljujemo s prsti. Moko od sredine postopoma vmešamo v jajca, dokler je ne zmanjka.

3Testo gnetemo še 10 minut, da postane gladko in voljno. Oblikujemo ga v hlebček, zavijemo v prozorno folijo in pustimo vsaj pol ure počivati.

4Testo razvaljamo na 1,5 mm debeline. Z ostrim nožem ga razrežemo na približno 8×4 cm velike kvadratke. Na polovico kvadratka položimo žličko skute, košček gorgonzole in malo nasekljanih orehov. Rob druge polovice kvadratka premažemo z mrzlo vodo in prepognemo tako, da pokrijemo nadev. Robove dobro pritisnemo z vilicami.

5V velikem loncu zavremo 4 litre vode, krop osolimo in vanj previdno polagamo raviole. Kuhamo 2 do 3 minute (naj priplavajo na vrh) in jih s penovko damo na cedilo.

6Krompir olupimo, narežemo na majhne koščke in skuhamo v slani vodi. Ko zavre, se kuha še približno 12-15 minut. Kuhanega stisnemo s stiskalnico za krompir in mu dodamo čemažev pesto. Posolimo in popopramo po okusu.

7Odcejene raviole damo na krožnike, prelijemo s čemaževo polivko in takoj postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite