Napitek za potenco – Ciganska viagra

Znam svetuje

Napitek za potenco – Ciganska viagra je starodavni ciganski napitek, ki poveča, podaljša ali povrne potenco. Je nenevarno ter naravno poživilo, ki je, pričujoč po ustnem izročilu, že marsikoga presenetilo s svojimi močnimi učinki. Za pripravo te so potrebne le štiri sestavine.

Sestavine za cigansko viagro

  • 2 dcl kravjega mleka,
  • dva ali trije rumenjaki,
  • 1 žlička cvetnega prahu,
  • 1 žlička medu.

Postopek

Uporabiti je potrebno živila najboljše kakovosti in po možnosti naravna. Nekateri pa celo priporočajo, naj bo mleko surovo in toplo. Mešanico naštetih sestavin je potrebno piti vsako jutro od dveh tednov do dveh mesecev. Zakaj naj bi prav te sestavine pomagale, si preberite v nadaljevanju članka v katerem razčlenimo vsako sestavino posebej.

Pomen sestavin

Mleko

Kravje mleko je prevladujoča vrsta mleka na svetu in predstavlja 83% celotne proizvodnje. Mleko je del prehrane približno 6 milijard ljudi na svetu. Je odličen vir energije, beljakovin, aminokislin, pa tudi mineralov in vitaminov. Vsebnost hranil v mleku je široka in jo lahko razdelimo v več kategorij.

  • Beljakovine – sirotka in kazein
  • Ogljikovi hidrati – večinoma laktoza
  • Maščobe – vključno z mono- in polinenasičenimi maščobami (omega-3 in -6 maščobne kisline)
  • Vitamini – A, D, E, K, B1, B2, B3, B6, B12, folna in pantotenska kislina, betain in holin
  • Minerali – kalcij, magnezij, fosfor, kalij, natrij, cink, selen, železo

Ena ključnih prednosti uživanja mleka je povezana z zdravjem kosti. To je posledica vsebnosti kalcija, vitaminov D in K, kalija, fosforja in beljakovin. V kosteh in zobeh imamo do 99% kalcija. Vsebnost kalcija v prehrani je za otroke pomembna za razvoj, gostoto in trdnost kosti, pa tudi za preprečevanje izgube kosti pri starejših. Poleg tega študije kažejo, da je uživanje mleka povezano s preprečevanjem parodontalnih bolezni.

Uživanje mleka in mlečnih izdelkov ni pomembno le za kosti, ampak zaradi vsebnosti kalija pomembno tudi za srce. Večji vnos kalija in hkrati zmanjšanje natrija lahko zniža krvni tlak. Vendar je treba mleko piti zmerno, ker vsebuje tudi holesterol in nasičene maščobe.

Mleko pomaga tudi pri depresiji. Seveda ni zdravilo za vse. Po drugi strani pa drži, da dovolj vitamina D pozitivno vpliva na proizvodnjo serotonina, kar vpliva tudi npr. na človekovo razpoloženje. Zdi se, da je obogatitev zdravljenja depresije z vitaminom D pri ljudeh s pomanjkanjem vitamina D potencialna korist.

Rumenjak

Jajčne rumenjake se je včasih odsvetovalo, ker vsebujejo veliko holesterola. Celo zdravniki so včasih menili, da je bolje, da njihovo uživanje omejijo tisti, ki imajo povišan holesterol, krvni tlak ali bolezni srca. Toda študije, ki so rumenjake raziskovale, so kasneje ugotovile, da na raven holesterola v krvi ne vpliva toliko hrana, ki holesterol vsebuje, kot drugi dejavniki, kot je celoten način prehranjevanja ali denimo naše delovanje hormonov.

Kot beljaki imajo tudi rumenjaki veliko beljakovin, vitaminov in mineralov, ki nam koristijo. Medicinski portal Medical News Today našteva naslednje blagodejne učinke na zdravje, ki naj bi jih imel rumenjak:

  • boljše delovanje imunskega sistema,
  • pozitiven učinek na zdravje oči, zmanjšanje tveganja za bolezni oči,
  • izboljšanje zdravja kosti,
  • boljša kri,
  • bolj zdrava presnova, še posebej presnova maščob in beljakovin,
  • pozitiven učinek na zdravje celic,
  • boljše zdravje srca in ožilja,
  • bolj zdrav krvni tlak,
  • bolj zdrava koža in lasje,
  • boljše zdravje mehurja in črevesja,
  • boljša absorpcija hranil med prebavo,
  • boljše delovanje živčnih prenašalcev,
  • boljše zdravje možganov,
  • zmanjšano tveganje za ledvične kamne,
  • manj vnetij v telesu.

Med

Med vsebuje približno 200 različnih snovi. V glavnem je koncentrirana vodna raztopina ogljikovih hidratov, pri čemer je največ fruktoze in glukoze, ki za človeka predstavljata dober vir energije. Povprečna energijska vrednost medu je 321,4 kcal/100 g. 

Poleg tega da je med dober vir energije, vsebuje tudi beljakovine, encime, organske kisline, aminokisline, maščobe, vitamine, minerale (železo, magnezij, mangan, kalij, fosfor, kalcij, natrij, baker in cink) ter fenolne snovi (flavonoidi, fenolne kisline), ki spadajo med antioksidante. Antioksidanti naj bi preprečevali nastanek rakavih obolenj, raznih vnetij, preventivno naj bi delovali pred procesi staranja.

Med lahko uživamo raztopljen v vodi, čaju ali kavi. Z njim nikoli ne sladimo tekočine, katere temperatura je več kot 40 °C. Lahko ga primešamo različnim napitkom ali jedem, npr. čaju, mleku, pecivu, jogurtu, kislemu mleku, naravnim sokovom … Tudi turško kavo lahko osladimo z medom. V naši prehrani lahko popolnoma nadomesti konzumni sladkor, saj poleg sladkorjev vsebuje več bioaktivnih snovi, ki jih potrebuje naš organizem. K različnim jedem (omakam, zelenjavi, mesnim jedem), ki jih pečemo ali kuhamo, ga dodamo predvsem zato, da bi dobile posebno aromo.

  • Med se uporablja brez predhodne obdelave, predstavlja hiter izvor energije brez obremenitve organizma.
  • Med, ki ga dodamo v živilo (hrano ali pijačo) daje jedi svojo aromo, ki je odvisna od vrste medu.
  • Temni medi (kostanjev, gozdni, smrekov, hojev) sodijo v medenjake in močnejše jedi, svetli medi (cvetlični, akacijev) pa v nežnejše pecivo, k mandljem, lešnikom, marcipanu ter v zavitke in sadne solate.
  • Zaradi visoke vsebnosti fruktoze je med slajši od belega sladkorja.
  • Če pri peki uporabljate recepte za beli sladkor: vzemite nekaj manjšo količino medu, kot je predpisana količina sladkorja ter uporabite za petino teže dodanega medu manj tekočine.
  • Med veže in zadrži vlago, zato bo medeno pecivo dolgo časa ostalo sveže.
  • Svež med ima podobno antioksidativno učinkovitost kot nekatero sadje in zelenjava.
  • Od slovenskih medov imajo najvišjo antioksidativno učinkovitost hojev med, sledijo smrekov, gozdni, kostanjev, cvetlični, lipov in nazadnje akacijev.
  • Med deluje protibakterijsko: njegov pH je rahlo kisel (med 3,2 do 4,5,), vsebuje malo vode in veliko sladkorjev ter nekatere snovi s protibakterijskim delovanjem. 
  • Uporaben je pri celjenju ran, saj vsebuje snovi, ki preprečujejo infekcijo, hkrati pa spodbujajo hitrejše celjenje rane. 

Cvetni prah

Cvetni prah imenujemo z drugo besedo tudi pelod. Ali ste mogoče vedeli, da mora čebela za 1 g cvetnega prahu obleteti 50 cvetov?

Cvetni prah so v resnici moške spolne oplojevalne celice rastlin cvetnic, kar pomeni, da ga najdemo na vsaki cvetoči rastlinski vrsti. Njegov pomen je zelo velik, je namreč osnova za spolno razmnoževanje rastlin. Zrnca cvetnega prahu se razlikujejo. To opazimo po barvi, velikosti in obliki. Vzrok za to so različne rastline. 

Glede na pridobivanje ločimo dve vrsti cvetnega prahu, osmukani in izkopani cvetni prah. V čebelarstvu Kapun pridobivamo osmukanega s čebelarskim pripomočkom, ki mu pravimo osmukalnik. Le ta se namesti pred vhode v čebelje panje. Čebelje telo je pokrito z drobnimi dlačicami, zato se jim cvetni prah pri letanju s cveta na cvet oprime teh dlačic. Prav na omenjen  način pa čebele prenašajo pelod med različnimi rastlinami. Temu pravimo opraševanje in od njega je odvisna ena tretjina vse pridelane hrane na svetu. Tako, da lahko rečemo: »Hvala čebele!« Čebele ga skladiščijo na zadnjih nogicah telesa, kjer se nahaja mesto za zbiranje cvetnega prahu, ki se imenuje košek. Vlažijo ga s slino in ko priletijo pred vhod v čebelji panj, ga osmukajo iz njihovih nogic v osmukalnik. Sestava cvetnega prahu se lahko spreminja, saj ga čebele premešajo z nektarjem, medom v celicah in raznimi encimi žlez. Naj omenimo, da cvetni prah, ki je ročno nabran, ni čebelji pridelek in nima nobene vrednosti kot živilo.

Cvetni prah je eno najbolj hranljivih živil, saj vsebuje idealno razmerje hranljivih snovi, ki jih človeško telo potrebuje za ohranjanje in izboljšanje zdravja ter za krepitev imunskega sistema. Za človeka je pomemben vir vitaminov, mineralov, beljakovin, aminokislin, hormonov, encimov, maščob in naravnih antibiotikov. Veliko strokovnih virov iz Slovenije in tujine navaja ogromno pozitivnih učinkov cvetnega prahu na človeško telo. Uživanje cvetnega prahu dokazano  vpliva na izboljšanje stanja pri slabokrvnosti, arteriosklerozi, osteoporozi in celo proti alergijam

Cvetni prah vsebuje  enostavne sladkorje, beljakovine, esencialne aminokisline, nasičene in nenasičene maščobne kisline, vitamine, flavonoide, fitosterole, pigmente in prehranske vlaknine. Zaradi svoje hranilne sestave krepi imunski sistem, omogoča premagovati stres in izboljšati razpoloženje. 30 g cvetnega prahu vsebuje toliko aminokislin kot 7 jajc, kar je neverjetno. Pomaga tudi pri ureditvi prebave, saj vsebuje encime, ki sodelujejo v različnih procesih v našem telesu in spodbujajo, da naše telo iz zaužite hrane izvleče vsa potrebna hranila.

Cvetni prah daje telesu tudi energijo, povečuje našo vzdržljivost in pomaga, da nismo ves čas utrujeni, ker vsebuje kakovostne ogljikove hidrate in beljakovine.

Način, kako uživamo cvetni prah, se seveda razlikuje od okusa vsakega posameznika. Najbolj pomembno pri tem je, da za uživanje izberemo čim bolj svežega, primerno hranjenega in pridobljenega v domačem, lokalnem okolju. Priporoča se uživanje 30 g do 40 g cvetnega prahu na dan, na tešče in zvečer. Lahko se zaužije na suho, vendar ga v tem primeru dobro prežvečite in pomešajte s slino. Priporočljivo ga je pred zaužitjem namočiti v kozarec vode, jogurta ali v žličko medu, saj se na ta način zrnca cvetnega prahu v tekočini razpustijo in tako postanejo lažje prebavljiva, poleg tega pa se bioaktivne snovi, ki jih cvetni prah vsebuje, lažje vsrkajo v krvni obtok. Priporočamo, da svežega hranite v zamrzovalniku, posušenega pa v hladilniku.

Ne matematična potenca

Spolnost je pomemben del našega življenja. Vpliva na naše počutje in zdravje, na odnose med partnerjema in posredno tudi na naše odnose v družini, med prijatelji in v službi. Ko se staramo, se spreminja tudi naša spolna aktivnost. Spolnost v starosti ni enaka kot v dvajsetih letih, ko smo fizično najmočnejši, vendar nas še vedno lahko izpopolnjuje.

Motnja erekcije je lahko posledica različnih vzrokov, ki jih v grobem ločimo na organske in psihične. Prevladujejo organski vzroki, ki so lahko povezani z nekaterimi kroničnimi boleznimi, okvarami pri pošiljanju živčnih signalov ali motenim delovanjem hormonov, lahko pa so tudi posledica delovanja nekaterih zdravil.

Motnja erekcije je simptom in ne bolezen. Lahko je zgodnji kazalec in opozorilni znak srčno-žilne bolezni. Veliko kroničnih bolezni je povezanih z okvarami žilja, npr. zvišan krvni tlak (hipertenzija), sladkorna bolezen, zvečana koncentracija maščob v krvi (hiperlipidemija), bolezni srca in ožilja.

Nezdrav način življenja, kajenje in kronične bolezni ter z njimi povezane težave stanje še bistveno poslabšajo. Posledice okvarjenega žilja se lahko kažejo kot zmanjšan pretok krvi v penis ali povečan odtok iz njega – rezultat je lahko v obeh primerih slabša in/ali časovno krajša otrdelost spolnega uda.

Psihični vzroki za motnjo erekcije so redkejši in nanje običajno pomislimo takrat, ko so pri posamezniku prisotne normalne nočne ali jutranje erekcije ali normalne erekcije med samozadovoljevanjem.

Vzroki za motnje so zelo različni in jih v grobem lahko razdelimo na ti dve skupini.

Dobra novica torej je, da so motnje erekcije večinoma organskega izvora, ki smo jim lahko kos s pravilno prehrano. Med, mleko, rumenjaki ter cvetni prah so torej idealna kombinacija, ki okrepi telo in duha. Tako vam za skok med rjuhe preostane samo še bujna domišljija.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite