Kinder Bueno torta je sanjska sladica za vse ljubitelje priljubljenih mlečnih čokolad Kinder Bueno. Ta čudovita torta združuje mehak biskvit s slastnim nadevom, ki vsebuje kremni sir in razkošno mlečno čokolado, vse skupaj pa je kronano z okusnimi koščki Kinder Bueno.
Kinder Bueno torta je odlična izbira za posebne priložnosti ali pa kar tako, ko si želite razvajati brbončice s sladko pregreho.
Sestavine za Kinder Bueno torto
Za biskvit
- 4 jajca
- 100 g sladkorja
- 100 g moke
- 20 g kakava v prahu
- 1 žlička pecilnega praška
Za nadev
- 400 ml sladke smetane
- 200 g mlečne čokolade Kinder Bueno
- 200 g kremnega sira
- 50 g sladkorja v prahu
- 1 žlička vaniljevega ekstrakta
Za dekoracijo
- mlečne čokolade Kinder Bueno (po želji)
- mlete lešnike (po želji)
Postopek
1 Pečico segrejte na 180°C. V posodi stepite jajca s sladkorjem, dokler zmes ne postane svetla in puhasta.
2 Dodajte presejano moko, kakav in pecilni prašek ter nežno premešajte, da dobite homogeno testo. Testo vlijte v pekač, obložen s papirjem za peko, in ga pecite približno 20-25 minut, ali dokler se biskvit ne speče. Pečen biskvit pustite ohladiti.
3 V posodi stepite sladko smetano skupaj s sladkorjem v prahu in vaniljevim ekstraktom, dokler ne dobite čvrstega stepenega nadeva.
4 V drugi posodi stopite mlečno čokolado Kinder Bueno in jo pustite nekoliko ohladiti. Vmešajte kremni sir v ohlajeno stopljeno čokolado.
5 Nato postopoma dodajajte stepeno sladko smetano in nežno premešajte, da dobite gladko kremo.
6 Ohlajen biskvit razrežite na dva enaka dela. Na prvi del položite polovico kreme. Na kremo položite drugi del biskvita in ga premažite s preostalo kremo. Torto postavite v hladilnik za vsaj 4 ure ali čez noč, da se krema strdi.
7 Preden postrežete, torto okrasite s koščki mlečne čokolade Kinder Bueno in mletimi lešniki po želji.
Vaša okusna Kinder Bueno torta je sedaj pripravljena za serviranje! Uživajte v njenem bogatem okusu in hrustljavem nadevu.