Za 30 do 40 ingverjevih piškotov, ki ne smejo manjkati na mizi za praznične dni.
Sestavine za ingverjeve piškote
- 150 g medu
- 90 g mehkega rjavega sladkorja
- 30 g masla
- 375 g presejane moke
- 2 žlici zmletega ingverja
- ščepec cimeta
- ščepec zmletih nageljnovih žbic
- ščepec zmletega kardamona
- 1 rumenjak
- 1 žlica sode bikarbone
Postopek
1V ponvi zmešamo med, sladkor in maslo. Na majhnjem ognju segrevamo in mešamo, dokler se sestavine ne razpustijo. Odstavimo, da se ohladi.
2Pečico ogrejemo na 160 °C.
3V kozici zmešamo 2/3 moke, začimbe, rumenjak in mešanico z medom ter temeljito premešamo. Sodo raztopimo v 1 žlici mlačne vode in jo dodamo testu, ki mu, da ostane čvrsto, po potrebi dodamo še preostalo moko.
4Nato ga razvaljamo do debeline 1 cm ter iz njega izrežemo figurice.
5Položimo jih na namaščen pekač in pečemo 10 do 12 minut. Na pekaču naj se tudi ohladijo.