Leskovački čevapčiči

Znam svetuje

Le kdo jih ne pozna.

Sestavine

  • 1 kg grobo mlete govedine
  • 50 g čebule
  • 1 zdrobljena ali zmleta pekoča paprika
  • sol
  • olje za premazovanje

Priprava

1Mleto meso dobro premesimo in postavimo za 12 ur na hladno.

2Potem ga še enkrat zmeljemo, tokrat na drobno, dodamo na drobno sesekljano čebulo, zdrobljeno ali zmleto pekočo papriko in sol. Znova dobro premešamo in pregnetemo ter pustimo na hladnem še kakšni dve uri.

3Izoblikujemo čevapčiče in jih najprej popečemo na dobro razgretem žaru, potem pa rešetke dvignemo (ali zmanjšamo temperaturo) in pečemo naprej, pri čemer jih obračamo in pogosto premažemo z oljem.

4Postrežemo vroče z mlado čebulico in s pečenimi paprikami.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite