Jagodni puding z bezgom

Znam svetuje

Jagodni puding z bezgom je prava poletna poslastica. S sveลพimi jagodami in neลพno noto bezgovega sirupa je ta sladica polna naravne sladkosti in sveลพine. Jagode se kuhajo v sladkornem sirupu, da sprostijo svoje sokove in ustvarijo bogato jagodno omako, ki je nato zmeลกana s kremnim mlekom, da ustvari gosto in svilnato teksturo.

Strjevanje tega pudinga je pravi ฤarobni trenutek, ko se vsaka ลพlica raztopi v ustih. Postrezite ga ohlajenega in okrasite s sveลพimi jagodami za ฤudovito, preprosto, okusno in osveลพujoฤo sladico.

Sestavine za jagodni puding z bezgom

  • 500 g jagod
  • 1 skodelica vode
  • 1/2 skodelice sladkorja
  • 2 ลพlici bezgovega sirupa
  • 2 ลพlici koruznega ลกkroba (ali vaniljevega pudinga v prahu)
  • 1 skodelica mleka
  • 1/2 ฤajne ลพliฤke vaniljevega ekstrakta
  • sveลพe jagode in metine liste za okras

Postopek

1Jagode operemo, jim odstranimo peclje in jih nareลพemo na manjลกe koลกฤke.

2V loncu zmeลกamo jagode, vodo, sladkor in bezgov sirup. Postavimo ga na ลกtedilnik in na srednjem ognju kuhamo, dokler zmes ne zavre, kar traja pribliลพno 5-7 minut. Jagode se morajo zmehฤati in sprostiti svoj sok.

3V manjลกi posodi zmeลกamo koruzni ลกkrob (ali puding v prahu) z mlekom, da dobimo gladko pasto brez grudic. Vlijemo jo v lonec z jagodami in na srednjem ognju nenehno meลกamo, dokler se puding ne zgosti. To traja pribliลพno 5 minut.

4Ko je puding zgoลกฤen, ga odstavimo z ognja in mu dodamo ekstrakt vanilje. Dobro premeลกamo, da se aroma enakomerno porazdeli.

5Puding prelijemo v posodice ali modelฤke za puding. Pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo, nato pa ga postavimo v hladilnik za vsaj 2 uri, da se popolnoma strdi.

6Ko je puding strjen, ga okrasimo s sveลพimi jagodami in metinimi listi ter postreลพemo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite