Jagodni puding z bezgom

Znam svetuje

Jagodni puding z bezgom je prava poletna poslastica. S svežimi jagodami in nežno noto bezgovega sirupa je ta sladica polna naravne sladkosti in svežine. Jagode se kuhajo v sladkornem sirupu, da sprostijo svoje sokove in ustvarijo bogato jagodno omako, ki je nato zmešana s kremnim mlekom, da ustvari gosto in svilnato teksturo.

Strjevanje tega pudinga je pravi čarobni trenutek, ko se vsaka žlica raztopi v ustih. Postrezite ga ohlajenega in okrasite s svežimi jagodami za čudovito, preprosto, okusno in osvežujočo sladico.

Sestavine za jagodni puding z bezgom

  • 500 g jagod
  • 1 skodelica vode
  • 1/2 skodelice sladkorja
  • 2 žlici bezgovega sirupa
  • 2 žlici koruznega škroba (ali vaniljevega pudinga v prahu)
  • 1 skodelica mleka
  • 1/2 čajne žličke vaniljevega ekstrakta
  • sveže jagode in metine liste za okras

Postopek

1Jagode operemo, jim odstranimo peclje in jih narežemo na manjše koščke.

2V loncu zmešamo jagode, vodo, sladkor in bezgov sirup. Postavimo ga na štedilnik in na srednjem ognju kuhamo, dokler zmes ne zavre, kar traja približno 5-7 minut. Jagode se morajo zmehčati in sprostiti svoj sok.

3V manjši posodi zmešamo koruzni škrob (ali puding v prahu) z mlekom, da dobimo gladko pasto brez grudic. Vlijemo jo v lonec z jagodami in na srednjem ognju nenehno mešamo, dokler se puding ne zgosti. To traja približno 5 minut.

4Ko je puding zgoščen, ga odstavimo z ognja in mu dodamo ekstrakt vanilje. Dobro premešamo, da se aroma enakomerno porazdeli.

5Puding prelijemo v posodice ali modelčke za puding. Pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo, nato pa ga postavimo v hladilnik za vsaj 2 uri, da se popolnoma strdi.

6Ko je puding strjen, ga okrasimo s svežimi jagodami in metinimi listi ter postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite