Solata iz divjih in gojenih špargljev

Znam svetuje

Ta solata iz divjih in gojenih špargljev je odlična predjed ali priloga k mesu oziroma kuhani šunki.

Sestavine za solato iz divjih in gojenih špargljev

  • 500 g gojenih špargljev
  • šopek divjih špargljev
  • 4 jajca
  • 0,5 dl domačega oljčnega olja
  • sol in poper

Postopek

1Pripravimo si ozek in visok lonec s pokrovom. Špargljem, divjim in gojenim, odlomimo trši spodnji oleseneli del ter ga zavržemo.

2Šparglje narežemo na približno enako dolžino. Gojene šparglje povežemo v zelo rahel snop, pokonci ga postavimo v lonec in nalijemo toliko vode, da 1/3 špargljev gleda iz vode. Pokrite kuhamo 5 minut, nato prav tako pokonci v lonec dodamo še divje šparglje.

3Sicer ni nujno, solata je odlična tudi samo z gojenimi, ampak divji dodajo malo grenkobe, ki paše v to solato. Pokrite kuhamo še 5 minut.

4Šparglje odcedimo in zložimo na ovalen pladenj. Posolimo, popopramo in zalijemo z oljčnim oljem. Po vrhu položimo na polovice narezana trdo kuhana jajca.

Nasvet

Vode, v kateri kuhamo šparglje, nikar ne zavrzite. Z njo lahko zalivamo rižote ali testenine, lahko jo pijemo za čiščenje telesa ali uporabimo kot tonik za čiščenje obraza.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite