Aperol cheesecake

Znam svetuje

Preprosta in odliฤna torta brez peke z neลพno aromo pomaranฤe in sladko-grenkim aromatiฤnim prelivom, za katerega poskrbi grenฤica Aperol. Torta je ลกe posebej primerna za sladkanje v toplih dneh in za tiste dni, ko za pripravo sladice nimamo veliko ฤasa.

Sestavine za Aperol cheesecake

Piลกkotna podlaga

  • 115 g ลพitnih piลกkotov (npr. Grancereale)
  • 60 g stopljenega masla

Krema mascarpone

  • 500 g sira mascarpone
  • 100 g sladkorja v prahu
  • drobno naribana lupinica 1 bio pomaranฤe
  • 1 zamaลกek grenฤice Aperol (po ลพelji)
  • 200 g sladke smetane za stepanje

Aperol ลพele

  • 65 ml grenฤice Aperol
  • 65 ml sveลพe iztisnjenega in precejenega pomaranฤnega soka
  • 10 g limoninega ali pomaranฤnega sladkorja
  • 1,5 listiฤa ลพelatine

Postopek priprave

Piลกkotna podlaga

1Piลกkote zmeljemo, dodamo stopljeno maslo in premeลกamo.

2Maso enakomerno potlaฤimo ob dno pekaฤa, premera 18 cm, ali podstavka, na katerega smo postavili obroฤ in jo damo v hladilnik.

Krema mascarpone

1Sir mascarpone gladko zmeลกamo s sladkorjem, pomaranฤno lupinico in likerjem.

2Sladko smetano stepemo in jo v dveh korakih z lopatko vmeลกamo v kremo.

3Kremo enakomerno premaลพemo po piลกkotni podlagi in povrลกino poravnamo.

4Torto damo v hladilnik, da se krema nekoliko ohladi.

Aperol ลพele

1ลฝelatino 5 minut namakamo v hladni vodi.

2V manjลกi kozici premeลกamo in do vretja segrejemo grenฤico, pomaranฤni sok in sladkor.

3V ลกe topli tekoฤini raztopimo oลพete listiฤe ลพelatine.

4Preliv ohladimo do mlaฤnega, ga prelijemo po hladni kremi in damo v hladilnik, da se strdi.

Ohlajeni torti snamemo obroฤ in jo poljubno dekoriramo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite