Regratova juha

Znam svetuje

Regratova juha je okusna jed, ki zdruลพuje bogat okus regrata s hranilnimi sestavinami te zeliลกฤne rastline. Regrat, znan tudi kot “plevel vrtov”, je v resnici pravo zakladnico vitaminov in mineralov. Vsebuje velike koliฤine vitamina A, C in K, pa tudi ลพeleza, kalcija in drugih pomembnih hranil. Zato je regrat odliฤna izbira za spodbujanje zdravja koลพe, krepitve kosti ter izboljลกanje prebave.

To je preprost in okusen recept za regratovo juho, ki je odliฤna izbira za topel ali hladen dan. Sveลพ in grenak okus regrata se lepo prepleta z drugimi sestavinami, ustvarjajoฤ edinstveno aromatiฤno juho. Priprava je hitra in enostavna, kar jo naredi primerno tudi za tiste, ki nimajo veliko ฤasa za kuhanje.

Sestavine za regratovo juho

  • 450 g sveลพega regrata
  • 1 srednje velika ฤebula, sesekljana
  • 2 ลพlici masla
  • 2 ลพlici moke
  • 1 liter zelenjavne ali piลกฤanฤje juhe
  • 1/2 skodelice smetane
  • sol
  • poper
  • kisla smetana, jogurt ali kuhan jajฤek (za okrasitev)

Postopek

1Operite regrat in nareลพite na manjลกe koลกฤke.

2V veliki ponvi na srednje moฤnem ognju raztopite maslo in dodajte ฤebulo. Praลพite, dokler ne postane mehka in prosojna.

3Dodajte narezan regrat in praลพite ลกe nekaj minut, dokler ne uvene.

4Dodajte moko in dobro premeลกajte, dokler se ne vpije v maslo.

5Poฤasi vlijte juho v ponev, medtem ko neprestano meลกate, da se moka in maslo dobro zmeลกata z juho. Poฤakajte, da zavre in nato zmanjลกajte ogenj na nizko.

6Pokrito kuhajte pribliลพno 15 minut ali dokler se regrat ne zmehฤa.

7S paliฤnim meลกalnikom ali v blenderju zmiksajte juho, dokler ne postane gladka. Vrnite jo v ponev in poฤasi dodajte smetano. Solite in poprajte po okusu.

8Postrezite v skledah in okrasite s kislo smetano, jogurtom ali pa kuhanim jajฤkom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite