Sestavine tega kot oblak rahlega testa odmerite samo z jedilno ลพlico.
Sestavine
- 10 juลกnih ลพlic moke
- 10 juลกnih ลพlic mleka (ali navadni jogurt in ostala mleka)
- 10 juลกnih ลพlic olja
- 10 juลกnih ลพlic sladkorja (rjavi, kokosov sladkor, javorov sirup, agavin sirup …)
- 2 velika jajca ali 3 majhna
- ฤajna ลพliฤka pecilnega
- vaniljev sladkor ali vaniljev strok (sredina stroka, kjer je seme)
Priprava
1Jajca penasto umeลกamo, sproti jim dodajamo sladkor in vaniljev sladkor. Ko pod metlicami mikserja veฤ ne ฤutimo kristalov, je sladkor stopljen. Dodamo mleko in olje.
2Moko in pecilni praลกek skupaj presejemo in postopoma z ลพlico dodajamo v zmes. Pripravimo model za torte z luknjo v sredini (kot za marmornati kolaฤ), ga namaลพemo z maslom in rahlo pomokamo. Viลกek moke stresemo iz modela.
3Peฤico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Maso za biskvit vlijemo v model in poloลพimo v peฤico. Peฤemo 30 minut. Biskvit preverimo z zobotrebcem, ki ga potisnemo globoko v testo. ฤe zobotrebec ostane suh, je biskvit peฤen.