Biskvitno testo brez tehtanja

Znam svetuje

Sestavine tega kot oblak rahlega testa odmerite samo z jedilno ลพlico.

Sestavine

  • 10 juลกnih ลพlic moke
  • 10 juลกnih ลพlic mleka (ali navadni jogurt in ostala mleka) 
  • 10 juลกnih ลพlic olja
  • 10 juลกnih ลพlic sladkorja (rjavi, kokosov sladkor, javorov sirup, agavin sirup …) 
  • 2 velika jajca ali 3 majhna
  • ฤajna ลพliฤka pecilnega
  • vaniljev sladkor ali vaniljev strok (sredina stroka, kjer je seme) 

Priprava

1Jajca penasto umeลกamo, sproti jim dodajamo sladkor in vaniljev sladkor. Ko pod metlicami mikserja veฤ ne ฤutimo kristalov, je sladkor stopljen. Dodamo mleko in olje.

2Moko in pecilni praลกek skupaj presejemo in postopoma z ลพlico dodajamo v zmes. Pripravimo model za torte z luknjo v sredini (kot za marmornati kolaฤ), ga namaลพemo z maslom in rahlo pomokamo. Viลกek moke stresemo iz modela.

3Peฤico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Maso za biskvit vlijemo v model in poloลพimo v peฤico. Peฤemo 30 minut. Biskvit preverimo z zobotrebcem, ki ga potisnemo globoko v testo. ฤŒe zobotrebec ostane suh, je biskvit peฤen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite