Pecivo, ki smo ga podedovali od naših babic. Babičina dobrota nikoli ne razočara, kajti narejena je hitro in odličnega okusa.
Sestavine za babičino dobroto
Biskvit
- 4 jajca
- 200 g sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- 1 dcl sončničnega olja
- 1 dcl mleka
- 200 g moke
- 1/2 pecilnega praška
Namaz
- marmelada
- 1 kisla smetana
- kokosova moka
Postopek
1Vaniljev sladkor, sladkor in jajce penasto umešamo. Dodamo olje in mleko in premešamo. Moko presejemo skupaj s pecilnim praškom in jo postopoma dodajamo zmesi.
2Biskvit pečemo 20 min na 180 °C.
3Ohlajen biskvit prerežemo. Eno stran namažemo z marmelado, drugo s kislo smetano. Marmelado prej segrejemo ali za 30, 40 sekund v mikrovalovki ali nad soparo, da se bo lepše razmazala.
4Biskvit sestavimo nazaj. Po vrhu ga znova namažemo z marmelado in posujemo s kokosovo moko.