Popečeni jajčevci

Znam svetuje

Popečeni jajčevci so hitro pripravljen obrok, ki je lahko tudi odlična popestritev, ko imamo zelenjave v izobilju.

Sestavine za dve osebi

  • 1 večji jajčevec
  • sveže nabran peteršilj
  • dva stroka česna
  • 8 JŽ oljčnega olja
  • sol

Postopek

1Jajčevec operemo in narežemo na nekaj milimetrov debele rezine.

2V ponvi segrejemo olje ter rezine na vročem olju z obeh strani popečemo.

3Ko rezine pozlatijo, jih vzamemo iz ponve ter rezine popivnamo.

4Potresemo jih z na drobno nasekljanim česnom in peteršiljem. Solimo po okusu.

5Pokapamo jih z nekaj oljčnega olja ter dobro premešamo.


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite