Vegetarjanski chilli

Znam svetuje

Vegetarjanski chilli je odliฤen ฤili brez mesa in prav tako dober kot njegov sorodnik Chilli con carne.

Sestavine

  • 1 velik korenฤek
  • 1 ฤebula
  • 3 stroki ฤesna
  • 2 ลพlici oljฤnega olja
  • 2 konzervi belega fiลพola (po 400g)
  • 2 konzervi rdeฤega fiลพola
  • 400 g olupljenega pardiลพnika
  • ลกฤepec ฤilija (ali par kaplijc gorkega ฤilija)
  • 1 ลพliฤka mlete kumine
  • 1 ลพliฤka posuลกenega origana
  • 150 g kisle smetane

Postopek

1Korenje operemo in nareลพemo na majhne kockice. ฤŒebulo olupimo in nareลพemo na drobno. ฤŒesen olupimo in sesekljamo na drobno.

2V velikem loncu segrejemo olje, dodamo korenje in ฤebulo ter ob stalnem meลกanju praลพimo okoli 5 minut. Fiลพol zvrnemo na cedilo in pustimo, da se odcedi. Paradiลพnik nareลพemo in ga skupaj z fiลพolom, ฤilijem, kumino in origanom dodamo v lonec.

3Pri nizki temperaturi in obฤasnem meลกanjem kuhamo 10 do 15 minut, da se jed rahlo zgosti.

4ฤŒili posteลพemo v globok kroลพnik in na porcijo damo eno ลพlico kisle smetane. Kot priloga je primeren sveลพ kruh ali tortilije.

Nasvet

5Tako pripravljen ฤili lahko v primerni posodi shranimo v zmrzovalniku za 3 mesece. V tem ฤasu lehko jed zgubi nekaj svoje pikantnosti, zato pred serviranjem dodamo nekaj kapljic gorkega ฤilija ali pa si ga doda vsak pri mizi.

6ฤŒe ostane malo ฤilija, ga lahko uporabimo kot omako za testenine ali riลพ. Namesto konzerve fiลพola lahko uporabimo suh fiลพol. Pustimo ga preko noฤi v vodi, nato fiลพol v isti vodi kuhamo 1 uro in pol. ฤŒe imamo prebavne teลพave, uporabimo sveลพo vodo. Priljubljena mehiลกka narodna jed chilli con carne je lahko okusna tudi brez mesa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite