ฤe boste kdaj za kosilo pripravili gratinirano lazanjo, ne boste veliko zgreลกili. Je dobra, nasitna, enostavna.
Sestavine
- 1 ฤebula
- 1 korenฤek
- 2 jedilni ลพlici olja
- 500 g meลกanega mletega mesa
- 1 ฤajna ลพlica suhega timijana
- 1 kg paradiลพnikov
- sol
- poper
- 2 jedilni ลพlici masla
- 4 jedilne ลพlice moke
- 500 ml belega vina
- 150 ml mleka
- 500 g listov za lazanjo (nekuhanih)
- 300 g sira
- maลกฤoba za pekaฤ
Postopek
1ฤebulo in korenฤek olupimo in sesekljamo oziroma nareลพemo na kocke. V ponvi segrejemo olje in v njem poduลกimo ฤebulo, da postekleni. Dodamo korenฤek in mleto meso in dobro popraลพimo. Umeลกamo timijan in paradiลพnike ter solimo in popramo.
2Iz masla in moke naredimo preลพganje in ga zalijemo z vinom. Zavremo, da postane kremasto, nato umeลกamo mleko in solimo. Peฤico ogrejemo na 200ยฐC.
3Nekaj omake damo v pomaลกฤeni pekaฤ za narastek, nanjo poloลพimo sloj nekuhanih listov za lazanjo in po njem razporedimo nekaj mase iz mletega mesa. Posujemo s sirom. Postopek ponavljamo, dokler ne uporabimo vsega mesa. Zadnji sloj naj bo iz omake in sira.
4Lazanjo peฤemo v peฤici okoli 40 minut, da postane zlatorjava.