Gratinirana lazanja

Znam svetuje

Če boste kdaj za kosilo pripravili gratinirano lazanjo, ne boste veliko zgrešili. Je dobra, nasitna, enostavna.

Sestavine

  • 1 čebula
  • 1 korenček
  • 2 jedilni žlici olja
  • 500 g mešanega mletega mesa
  • 1 čajna žlica suhega timijana
  • 1 kg paradižnikov
  • sol
  • poper
  • 2 jedilni žlici masla
  • 4 jedilne žlice moke
  • 500 ml belega vina
  • 150 ml mleka
  • 500 g listov za lazanjo (nekuhanih)
  • 300 g sira
  • maščoba za pekač

Postopek

1Čebulo in korenček olupimo in sesekljamo oziroma narežemo na kocke. V ponvi segrejemo olje in v njem podušimo čebulo, da postekleni. Dodamo korenček in mleto meso in dobro popražimo. Umešamo timijan in paradižnike ter solimo in popramo.

2Iz masla in moke naredimo prežganje in ga zalijemo z vinom. Zavremo, da postane kremasto, nato umešamo mleko in solimo. Pečico ogrejemo na 200°C.

3Nekaj omake damo v pomaščeni pekač za narastek, nanjo položimo sloj nekuhanih listov za lazanjo in po njem razporedimo nekaj mase iz mletega mesa. Posujemo s sirom. Postopek ponavljamo, dokler ne uporabimo vsega mesa. Zadnji sloj naj bo iz omake in sira.

4Lazanjo pečemo v pečici okoli 40 minut, da postane zlatorjava.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite