Velikokrat se odloฤimo za peko sladic, a kaj, ko ne gre vedno tako, kot si ลพelimo. Naj vas kar takoj potolaลพimo. Ni ga mojstra, ki se mu tu in tam jed ali sladica ne bi ponesreฤila oziroma, kot v naลกem primeru, sesedla.
Odloฤili smo se speฤi torto oziroma biskvit. Do vejice natanฤno smo se drลพali recepta, in vendar se je biskvit sesedel. Zakaj?
Predvsem moramo pripraviti kakovosten in ฤvrst sneg. Brez tega je nemogoฤe pripraviti dober biskvit. Gost sneg je poln zraฤnih mehurฤkov. Izredno pomembno je, da sneg takoj in previdno vmeลกate z lopatico. ฤim manj poลกkodujte zraฤne mehurฤke, saj s tem ohranite volumen in ฤvrstost biskvita. Med peko se zrak segreva, ลกiri in rahlja testo. Beljak med peko zakrkne in omogoฤa, da biskvit ne pade.