Se je biskvit sesedel?

Zakaj se biskvit sesede?

Znam svetuje

Velikokrat se odloฤimo za peko sladic, a kaj, ko ne gre vedno tako, kot si ลพelimo. Naj vas kar takoj potolaลพimo. Ni ga mojstra, ki se mu tu in tam jed ali sladica ne bi ponesreฤila oziroma, kot v naลกem primeru, sesedla.

Odloฤili smo se speฤi torto oziroma biskvit. Do vejice natanฤno smo se drลพali recepta, in vendar se je biskvit sesedel. Zakaj?

Predvsem moramo pripraviti kakovosten in ฤvrst sneg. Brez tega je nemogoฤe pripraviti dober biskvit. Gost sneg je poln zraฤnih mehurฤkov. Izredno pomembno je, da sneg takoj in previdno vmeลกate z lopatico. ฤŒim manj poลกkodujte zraฤne mehurฤke, saj s tem ohranite volumen in ฤvrstost biskvita. Med peko se zrak segreva, ลกiri in rahlja testo. Beljak med peko zakrkne in omogoฤa, da biskvit ne pade.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite