Nadevani jurčki so slastni, dišeči, omamni in preprosto odlični!
Sestavine
- 6 večjih jurčkov
- šopek peteršilja
- 1 čebula
- 4 stroki česna
- oljčno olje
- drobtine
- sir
- poper
Postopek
1Jurčke očistimo. Steblo odrežemo in drobno nasekljamo. Klobuke pustimo cele.
2Na dveh žlicah olja prepražimo sesekljano čebulo, česen, peteršilj in sesekljana stebelca. Med praženjem dodamo še žlico drobtin, posolimo in popramo.
3V pekač ali ponev, ki jo lahko damo v pečico, vlijemo malo olja, zložimo klobuke jurčkov in jih napolnimo s prepraženo zmesjo. Potresemo z drobtinami, pokapljamo z oljem in pečemo v vroči pečici približno 20 minut. Nadzorujemo dogajanje in če opazimo, da se kakšen klobuk smodi, ga privzdignemo in pod njega damo košček masla. Na koncu čez jurčke potresemo nariban sir in počakamo, da se stopi.
4Pečene jurčke zložimo na krožnik, zraven pa ponudimo krompirjev pire, paradižnike …