Jogurtova torta z višnjami brez peke

Znam svetuje

Če si ljubitelj sladkih poslastic in iščeš preprost, a osvežujoč recept za torto brez peke, potem je jogurtova torta z višnjami prava izbira zate! Ta lahka in sočna torta je popolna za vroče poletne dni ali pa kot sladica za posebne priložnosti.

Z mešanico svežega jogurta, sladke smetane in sočnih višenj bo ta torta osvojila srca vseh gostov.

Glavna prednost te torte je, da je ne potrebujemo peči, kar pomeni, da ni potrebe po ogrevanju kuhinje v vročih poletnih mesecih. Tudi priprava je izjemno preprosta, saj ne zahteva veliko časa ali posebnih kuharskih spretnosti.

Vse kar potrebuješ, so nekaj osnovnih sestavin, kot so piškoti za podlago, jogurt, sladka smetana, višnje in nekaj sladkorja za dodatno sladkost.

Sestavine za jogurtovo torto z višnjami brez peke

Za tortno dno

  • 300 g maslenih polnozrnatih piškotov
  • 80 g masla

Za kremo

  • 500 ml sladke smetane za stepanje
  • 500 g navadnega čvrstega jogurta
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 1 vaniljev sladkor
  • 3 paketi želatine fix

Za preliv

  • 500 g razkoščičenih višenj
  • 6 lističev želatine
  • sok ene limone
  • 1 dl vode po potrebi
  • 80 g sladkorja

Postopek

1Piškote v multipraktiku zmeljemo v fine drobtinice. Maslo stopimo in ga primešamo drobtinam ter dobro pregnetemo. Maso enakomerno razporedimo po dnu tortnega modela premera 23 cm. Če je masa presuha, dodamo malo mleka.

2S hrbtno stranjo žlice ali kar z dlanmi oblikujemo tortno dno. Postavimo ga v hladilnik, da se maslo strdi.

3Jogurtu primešamo 100 g sladkorja, vaniljev sladkor in želatino fix. Zmes postavimo za 15 minut v hladilnik, da se malo strdi. Smetano s preostalim sladkorjem čvrsto stepemo in jo enakomerno vmešamo v jogurtovo maso.

4Rob pekača obložimo z acetatno folijo. Jogurtovo maso razporedimo po piškotni osnovi in postavimo v hladilnik.

5Lističe  želatine za 10 minut namočimo v mrzlo vodo. Vode mora biti kar precej, da se ne sprimejo. Ko se namočijo, jih dobro ožamemo. Limonin sok segrejemo in lističe želatine stopimo v mlačnem limoninem soku. Bodimo pozorni, da se lističi popolnoma stopijo.

6Višnje potresemo s sladkorjem in na zmernem ognju počasi segrevamo, da spustijo sok. Če je soka premalo, lahko dolijemo malo vode. Vremo nekaj minut, da se višnje zmehčajo.

7Odstranimo z ognja, primešamo še limonin sok z želatino in pustimo, da se malo ohladi.

8Jogurtovo torto vzamemo iz hladilnika, saj se je medtem jogurtova masa že dovolj strdila, da po njej prelijemo višnje v želatini.

9Torto pustimo čez noč v hladilniku, postrežemo hladno.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite