Blitvina juha

Znam svetuje

Juha iz blitve, lahka in okusna, enostavna za pripravo in odlična zelenjavna predjed.

Sestavine

  • 500 g blitve
  • 5 strokov česna
  • 2 čebuli
  • 8 dl zelenjavne jušne osnove
  • 2 dl sladke smetane
  • 1/4 žličke muškatnega oreščka
  • 1/2 žličke belega popra
  • 0,3 dl oljčnega olja
  • sol po okusu

Postopek

1Blitvo naprej operemo s hladno vodo. Jo odcedimo in ločimo trše steblo. Steblo narežemo na koščke, prav tako narežemo liste.

2Čebulo in česen olupimo in drobno nasekljamo. V večjem loncu segrejemo oljčno olje in na njem pocvremo najprej čebulo, ko se ta zmehča, pa še česen. Ko česen zadiši, dodamo narezana stebla zelene in dušimo približno pet minut, da spustijo vodo.

3Zalijemo z jušno osnovo, dodamo še narezane liste blitve in pokrito kuhamo 15 minut. Ko je blitva kuhana, prilijemo še sladko smetano, popopramo, dodamo muškatni orešček in posolimo po okusu.

4Kuhamo še minutko ali dve in takoj postrežemo s popečenimi kruhovimi kockami.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite