Blitvina juha

Znam svetuje

Juha iz blitve, lahka in okusna, enostavna za pripravo in odliฤna zelenjavna predjed.

Sestavine

  • 500 g blitve
  • 5 strokov ฤesna
  • 2 ฤebuli
  • 8 dl zelenjavne juลกne osnove
  • 2 dl sladke smetane
  • 1/4 ลพliฤke muลกkatnega oreลกฤka
  • 1/2 ลพliฤke belega popra
  • 0,3 dl oljฤnega olja
  • sol po okusu

Postopek

1Blitvo naprej operemo s hladno vodo. Jo odcedimo in loฤimo trลกe steblo. Steblo nareลพemo na koลกฤke, prav tako nareลพemo liste.

2ฤŒebulo in ฤesen olupimo in drobno nasekljamo. V veฤjem loncu segrejemo oljฤno olje in na njem pocvremo najprej ฤebulo, ko se ta zmehฤa, pa ลกe ฤesen. Ko ฤesen zadiลกi, dodamo narezana stebla zelene in duลกimo pribliลพno pet minut, da spustijo vodo.

3Zalijemo z juลกno osnovo, dodamo ลกe narezane liste blitve in pokrito kuhamo 15 minut. Ko je blitva kuhana, prilijemo ลกe sladko smetano, popopramo, dodamo muลกkatni oreลกฤek in posolimo po okusu.

4Kuhamo ลกe minutko ali dve in takoj postreลพemo s popeฤenimi kruhovimi kockami.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite