Njoki s šparglji in špargljevim pestom

Znam svetuje

Njoki s šparglji in špargljevim pestom je pravo kosilo za sladokusce in seveda za vse ljubitelje špargljev.

Njoke s šparglji in špargljevim pestom je skoraj treba narediti vsako leto, če ste res pravi ljubitelj te delikatesne zelenjave.

Sestavine za njoke s šparglji in špargljevim pestom

  • 1 kg njokov
  • 400 g špargljev – boljši so divji
  • 80 g sveže naribanega parmezana
  • 2 stroka česna
  • 100 g pinjol ali olupljenih mandljev
  • 100 ml oljčnega olja
  • 1 šopek sveže mete
  • sol
  • poper

Postopek

1Pripravimo omako, špargljem odlomimo lesene dele in jih povežemo v ohlapen šopek.

2V večjem loncu zavremo štiri litre vode, krop osolimo in vanj postavimo šopek špargljev tako, da vršički gledajo iz vode. Pokrite kuhamo do mehkega, 4-5 minut.

3Odcedimo, splaknemo pod hladno vodo in odlomimo vršičke, vršičke prihranimo. Vodo, v kateri so se kuhali šparglji, prihranimo, da bomo v njej skuhali njoke.

4Šparglje brez vršičkov, česen, pinjole, parmezan in polovico olja damo v mikser in zmiksamo v gladko pasto.

5Poskusimo, dodamo sol in poper po potrebi, dodamo še preostalo olje in še enkrat zmiksamo.

6Zavremo vodo, v kateri so se kuhali šparglji, jo solimo in vanjo stresemo njoke. Ti so kuhani, ko priplavajo na vrh.

7Kuhane zmešamo s pripravljenim pestom, dodamo še vršičke, premešamo, okrasimo s svežo meto in takoj postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite