Mehki in okusni piškoti z arašidovim maslom vas bodo brez dvoma navdušili.
Sestavine
- 230 g masla
- 230 g arašidovega masla
- 120 g sladkorja
- 150 g rjavega sladkorja
- 1/2 žličke sode bikarbone
- 1/2 pecilnega praška
- 1/4 žličke soli
- 2 žlički vaniljevega ekstrakta
- 2 jajci
- 360 g mehke bele more
- 100 g kristalnega sladkorja za valjanje piškotov – lahko izpustimo
Postopek
1Maslo in jajca segrejemo na sobno temperaturo. V večji skledi z električnim mešalnikom nekaj minut stepamo maslo in oba sladkorja, dokler ne dobimo lepo kremaste mase. Dodamo jajca, ki jih prav tako segrejemo na sobno temperaturo. Premešamo, dodamo še vaniljo in arašidovo maslo. Dobro premešamo.
2V drugi posodi zmešamo suhe sestavine. Moko, pecilni, sodo bikarbono in sol. Postopoma jih dodajamo mokrim sestavinam in mešamo, dokler se mokre in suhe sestavine lepo ne povežejo.
3Testo zavijemo v folijo in postavimo za dve uri v hladilnik.
4Pečico segrejemo na 180°C, pekač obložimo s peki papirjem.
5Iz testa z dlani oblikujemo za oreh velike kroglice. Povaljamo jih v kristalnem sladkorju in z vilicami nekoliko pritisnemo z obeh strani, da dobimo lep vzorček. Polagamo jih približno 2 cm narazen, ker se bodo nekoliko razlezli.
6Pečemo približno 10 minut do zlato rumene barve. Previdno jih prestavimo s pekača, najbolje kar skupaj s peki papirjem in pustimo, da se ohladijo.