Tufahije

Znam svetuje

Turลกka sladica, ki se je razลกirila po Balkanu in nas razvaja s svojim okusom.

Sestavine

  • 1/2 l vode
  • 500 g sladkorja
  • 10 g vaniljevega sladkorja
  • 700 g jabolk

Nadev

  • 150 g sladkorja
  • 100 g orehov
  • 50 g mandljev
  • limonina lupina
  • 3 dcl kisle smetane
  • sladka smetana

Priprava

1Vodo, sladkor in vaniljev sladkor zmeลกamo in segrejemo. Ko zavre, zloลพimo vanj olupljena jabolka, ki smo jim izrezali peลกฤice, in jih pri zmerni temperaturi kuhamo pribliลพno 10 minut. Pazimo, da nam jabolka ne razpadejo.

2Poberemo jih previdno ven in pustimo, da se odcedijo in ohladijo. Ohlajena jabolka napolnimo z nadevom iz sladkorja, mletih orehov in mandljev, nastrgane limonine lupine in stepene kisle smetane.

3Okrasimo jih s stepeno sladko smetano, ฤez lahko potresemo tudi mrvice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite