Špargljeva pita

Morda vas zanima

- Oglas -

Nekaj dobrega iz špargljev je zagotovo špargljeva pita s sirom in panceto. Hitro pripravljena, enostavna, odličnega okusa.

Sestavine za špargljevo pito

  • 200 g moke
  • 100 g masla
  • 3 žlice hladne vode
  • 1/2 žličke soli
  • 500 g divjih špargljev
  • 2 dcl sladke smetane
  • 2 jajci
  • 50 g naribanega parmezana
  • 50 g naribanega edamca
  • 1 šalotka
  • 100 g na kocke narezane pancete
  • 100 g skute
  • 1,5 dcl sladke smetane
  • 20 g masla
  • sol
  • poper
  • muškatni orešček

Priprava

1Moko presejemo na delovno površino. Na sredini naredimo jamico, v katero na tanko narežemo maslo. Dodamo hladno vodo in ščepec soli ter na hitro zgnetemo gladko testo. Zavijemo ga v folijo in za 30 minut postavimo v hladilnik.

2Pripravimo nadev. Šparglje očistimo lesenih delov. Polovico jih nalomimo na približno 2 centimetra dolge koščke, polovico pa prihranimo za okrasitev po vrhu pite.

3Šalotko drobno nasekljamo in posteklenimo na maslu. Dodamo panceto in pražimo približno pol minute, nato dodamo narezane šparglje in še malo popražimo. Odstavimo z ognja, da se ohladi. Cele šparglje povežemo v šopek in jih 5 minut kuhamo v vreli vodi, da vršički gledajo ven. Posoda, v kateri kuhamo, naj bo ozka in visoka.

4Pečico predgrejemo na 180°C. Testo razvaljamo na pomokani delovni površini. Izrežemo krog, ki je vsaj 2 centimetra širši od dna modela za pito. Testo položimo v model, oblikujemo rob in ga 12 minut pečemo v segreti pečici.

5Pečenega vzamemo iz pečice in malo ohladimo.

Nadev

6V posodi razžvrkljamo jajca in sladko smetano, vmešamo nariban parmezan, edamec, skuto, sol, poper in malo muškatnega oreščka. Dodamo še mešanico špargljev, šalotke in pancete, rahlo zmešamo in vse skupaj enakomerno porazdelimo po pečenem testu. Po vrhu okrasimo s celimi šparglji. Pečemo približno 25 minut, da se lepo zlato-rjavo zapeče.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -