Namaz iz oliv – tapenada

Znam svetuje

Francoski namaz iz črnih oljk, imenovan tapenada, je sestavljen iz slanih inčunov, kaper, česna in oljčnega olja. Prihaja iz jugovzhoda Francije, iz Provanse.  

Sestavine za namaz iz oliv – tapenada

  • 200 g črnih oljk
  • 80 g vloženih slanih inčunov
  • 30 g kaper
  • 1 strok česna
  • oljčno olje

Postopek

1Slane inčune speremo in osušimo, oljkam odstranimo koščice. Vse sestavine drobno nasekljamo, damo v posodico in zmešamo z oljčnim oljem, da se lepo povežejo.

2Namaz lahko pripravimo tudi v možnarju ali, če si želimo prihraniti čas, v blenderju. Vse sestavine zmiksamo in počasi dolivamo oljčno olje. Miksamo pulzno, le nekaj sekund naenkrat, dokler ne dobimo želene konsistence.

3Namaz ponudimo kot predjed s svežim kruhom ali krekerji in sirom.

4Hranimo ga v hladilniku v zaprti posodi do dva tedna.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite