Pustne miške brez mleka

Znam svetuje

Pustne miške brez mleka so zelo okusne in primerne zlasti za tiste, ki ne prenašajo mleka.

Pustne miške brez mleka in njihov okus

Pustne miške brez mleka so okusne in sočne pustne dobrote z edinstvenim karakterjem. Testo ima bogat okus zaradi jajc, sladkorja v prahu, soka pomaranče in limone, naribanega jabolka, vaniljevega sladkorja, cimeta, rozin, namočenih v rumu in oljčnega olja.

Jajca in sladkor v prahu zagotavljajo sladkost in rahlo puhasto teksturo, medtem ko sok pomaranče in limone dodaja osvežujoč kiselkast pridih. Naribana jabolka prispevajo k sočnosti in nežni sladkosti, vaniljev sladkor, cimet in rozine v rumu pa dodajo toplino ter bogat in začinjen okus.

Sestavine za pustne miške brez mleka

  • 3 jajca
  • 6 žlic sladkorja v prahu
  • sok 1 pomaranče
  • sok 1 limone
  • 1 do 2 naribani jabolki
  • 1 vaniljev sladkor
  • cimet
  • rozine, namočene v rumu
  • 1,5 žlice oljčnega olja
  • 1 pecilni prašek
  • moka po potrebi (toliko moke, da pride testo bolj gosto kot za palačinke)

Postopek

1Jajca s sladkorjem in vaniljo penasto umešajte. Postopoma dodajajte sok pomaranče in limone, naribana jabolka ter ostale sestavine. Počakajte približno 1/2 ure, da se zmes poveže in naraste.

2Žlico pomočite v vroče olje, zajemite majhno količino testa in ga položite v primerno segreto olje. Ocvrite v veliki količini olja (kroglice morajo v olju plavati). Miške neprestano obračajte. Ocvrte miške odlagajte v cedilo, da olje odteče, šele nekoliko ohlajene preložite na papirnate brisače.

3Popolnoma ohlajene miške posipajte z vaniliranim sladkorjem v prahu.

4Še nasvet glede temperature olja, primerne za cvrenje mišk: temperatura olja je za cvrenje primerna, ko leseno kuhalnico postavite v olje in se okoli nje začnejo nabirati mehurčki. Olje ne sme biti prevroče, saj miške v pretoplem olju hitro potemnijo.

5Oblikujte drobne kroglice in jih ocvrite v veliki količini olja (kroglice morajo v olju plavati). Miške neprestano obračajte. Ocvrte miške odlagajte v cedilo, da olje odteče, šele nekoliko ohlajene preložite na papirnate brisače. Popolnoma ohlajene miške prerežite in napolnite s slaščičarsko kremo ter posipajte z vaniliranim sladkorjem v prahu.

Prehranska vrednost recepta

Ocenjene prehranske vrednosti za celoten recept (ne glede na število porcij):

  • Energija: Približno 1000-1200 kcal
  • Beljakovine: Približno 15-20 g
  • Ogljikovi hidrati: Približno 200-250 g
  • Maščobe: Približno 20-30 g
  • Vlaknine, vitamini in minerali: Odvisno od vsebnosti naribanih jabolk, rozin, soka pomaranče in limone.

Ker so miške ocvrte v olju, so seveda visoko kalorične. Privoščimo si jih le občasno.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite