Zakaj ne bi v njih uživali vse leto?
Sestavine za vložene pečene rdeče paprike
- rdeča paprika
- česen
- kis za vlaganje, sol, sladkor in voda
Postopek
1Paprike lahko pečemo na žaru ali v pečici. V vsakem primeru jih prej razpolovimo in jim odstranimo semena. Polagamo jih na žar ali v pekač tako, da je prerezana stran spodaj.
2Naložimo jih eno do druge, pokrijemo z alu folijo in prižgemo pečico ali žar.
3Ko kožica dobi večje črne mehurje, so paprike pečene. Vzamemo jih iz pečice, pokrijemo z alu folijo, počakamo, da se ohladij in jih olupimo. S tem ne bi smeli imeti težav. Zatem jih zložimo v steklene sterilizirane kozarce.
4Prelijemo jih z mešanico vročega kisa za vlaganje, žličko soli in žličko sladkorja. Mešanica kisa je sestavljena iz 8 dcl vode in 2 dcl kisa, če je kis 12%. Ko je kis manj močan, vode damo manj, kisa pa več (7:3). Mešanico kisa nalijemo do vrha kozarca in jih takoj zapremo.
Nasvet
Paprikam v steklen kozarec lahko dodamo tudi začimbe, kot so lovorjev list (1-2 lista na kozarec bo dovolj), peteršiljevo stebelce, česen, koper in tudi oljčno olje.