Figova pita brez peke

Znam svetuje

Pita ob kateri uživamo, ne da bi prižgali pečico. Pripravili smo manjšo pito in za recept količine podvojili, da so primerne za pekač premera 28 cm.

Sestavine

  • 10 večjih fig

Piškotno dno

  • 350 g piškotov
  • 100 g mletih orehov
  • 210 g stopljenega masla

Nadev

  • 250 g pasirane skute
  • 200 g navadnega jogurta
  • 70 g rjavega sladkorja
  • 300 ml smetane za stepanje
  • 2 vaniljeva sladkorja
  • 2 vrečki želatini fix
  • sok manjše limone

Postopek

1Piškote zdrobimo, zmešamo z mletimi orehi, prelijemo s stopljenim maslom in dobro premešamo. Maso z rokami razporedimo po pekaču in pritisnemo ob dno in rob.

2Skuto, jogurt, oba sladkorja in limonin sok z električno metlico dobro zmešamo med seboj. Smetano čvrsto stepemo in jo z lopatko vmešamo v kremo.

3Želatino fix z metlico vmešamo v kremo in jo enakomerno razporedimo po piškotnem dnu. Pito postavimo v hladilnik za vsaj 4 ure, lahko tudi čez noč. Preden jo postrežemo, jo okrasimo s svežimi, narezanimi figami in po želji prelijemo z malo medu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite