Figova pita brez peke

Znam svetuje

Pita ob kateri uลพivamo, ne da bi priลพgali peฤico. Pripravili smo manjลกo pito in za recept koliฤine podvojili, da so primerne za pekaฤ premera 28 cm.

Sestavine

  • 10 veฤjih fig

Piลกkotno dno

  • 350 g piลกkotov
  • 100 g mletih orehov
  • 210 g stopljenega masla

Nadev

  • 250 g pasirane skute
  • 200 g navadnega jogurta
  • 70 g rjavega sladkorja
  • 300 ml smetane za stepanje
  • 2 vaniljeva sladkorja
  • 2 vreฤki ลพelatini fix
  • sok manjลกe limone

Postopek

1Piลกkote zdrobimo, zmeลกamo z mletimi orehi, prelijemo s stopljenim maslom in dobro premeลกamo. Maso z rokami razporedimo po pekaฤu in pritisnemo ob dno in rob.

2Skuto, jogurt, oba sladkorja in limonin sok z elektriฤno metlico dobro zmeลกamo med seboj. Smetano ฤvrsto stepemo in jo z lopatko vmeลกamo v kremo.

3ลฝelatino fix z metlico vmeลกamo v kremo in jo enakomerno razporedimo po piลกkotnem dnu. Pito postavimo v hladilnik za vsaj 4 ure, lahko tudi ฤez noฤ. Preden jo postreลพemo, jo okrasimo s sveลพimi, narezanimi figami in po ลพelji prelijemo z malo medu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite