Kruhov puding

Znam svetuje

Recept za kruhov puding je eden od načinov, kako porabiti star kruh. Pripravite to odlično in poceni sladico za nedeljski zajtrk ter razvajajte svoje najdražje.

Sestavine za kruhov puding

  • 8 rezin starega belega kruha
  • 1 l mleka
  • 3 velika jajca
  • 300 g sladkorja
  • 100 g rozin
  • 1 čajna žička cimeta
  • 2 žlički vaniljevega ekstrakta
  • 1/2 čajne žličke muškatnega oreška
  • 3 žlice stopljenega masla

Postopek

1Za vsaj dve uri prej rozine namočimo v deciliter vode, ki ji primešamo sok pol limone in žličko vaniljevega ekstrakta. Če pripravljamo sladico za odrasle, rozine lahko namočimo v rumu.

2Kruh narežemo na 1,5 cm velike kocke. Bolje je, če imamo star kruh, svežega in narezanega najprej za 10 minut postavimo v pečico, segreto na 100°C.

3Kruhove kocke stresemo v veliko skledo in prelijemo z mlekom. Pustimo približno 20 minut, da kruh vpije vse mleko. Vmes ga nekajkrat malo potlačimo v mleko. Če ostane mleko v skledi, ko je kruh že dodobra namočen, ga odlijemo.

4Pečico segrejemo na 180°C.

5V skledi stepamo jajca s sladkorjem, vaniljo, cimetom in muškatnim oreščkom toliko časa, da se sladkor stopi. Dodamo še namočene rozine in vse skupaj zlijemo k namočenemu kruhu in dobro premešamo.

6S stopljenim maslom namažemo pekač velikosti 23×35 cm in vanj vlijemo pripravljeno maso. Pečemo 40-45 minut, dokler ne postane zlato rjave barve.

7Ponudimo lahko z vaniljevo ali karamelno omako, stepeno sladko smetano ali brez vsega. Najboljša je še topla.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite