Klasiฤna italijanska sladica z vaniljo.
Sestavine
- 400 ml smetane
- 40 g sladkorja
- 1 strok vanilje
- 3 liste ลพelatine
Priprava
1Vaniljev strok vzdolลพno prereลพemo in z noลพem izluลกฤimo sredico. Smetano, vaniljevo sredico, vaniljev strok in sladkor damo v skledo, ki jo postavimo v vodno kopel, segrejemo in kuhamo na ลกibkem ognju ne manj kot 10 minut.
2ลฝelatino namoฤimo v mrzlo vodo. Lonec odstavimo s ลกtedilnika, odstranimo vaniljev strok in iztisnjeno ลพelatino umeลกamo v smetano. Lonec znova postavimo na ลกtedilnik in na majhnem ognju med meลกanjem raztopimo ลพelatino.
3Desertne skodelice oplaknemo z mrzlo vodo. Napolnimo jih s kuhano smetano in postavimo za par ur v hladilnik, da se jed strdi.
4Panakoto postreลพemo tako, da jo zvrnemo na desertne kroลพnike in poljubno okrasimo.