Koruzna polja so avgusta polna te naravne poslastice, ki jo imamo radi tako peฤeno kot kuhano.
Sestavine
- koruza
- voda
- sol
- ostale zaฤimbe po ลพelji
Postopek
1Koruzo oฤistimo listov in koruznih laskov ter jo damo v lonec hladne vode. Voda naj jo prekriva zgolj za kakลกen prst. Lonec pokrijemo in priลพgemo plin. Ko bo voda zavrela, jo solimo. Kuhamo, dokler se koruza ne obarva oziroma spremeni barvo.
2S prijemalkami jo poberem iz vode in ฤe jo hoฤemo takoj zauลพiti, poฤakamo zgolj, da se malo ohladi. Na vsak koruzni storลพ damo, ฤe ลพelimo, nekaj masla in postreลพemo.
3Kuhano koruzo lahko tudi malo prepraลพimo na ponvi, naoljit nam je ni potrebno, in jo postreลพemo z zeliลกฤno soljo, ki jo lahko prav tako naredimo doma.