Kuhana koruza

Znam svetuje

Koruzna polja so avgusta polna te naravne poslastice, ki jo imamo radi tako peฤeno kot kuhano.

Sestavine

  • koruza
  • voda
  • sol
  • ostale zaฤimbe po ลพelji

Postopek

1Koruzo oฤistimo listov in koruznih laskov ter jo damo v lonec hladne vode. Voda naj jo prekriva zgolj za kakลกen prst. Lonec pokrijemo in priลพgemo plin. Ko bo voda zavrela, jo solimo. Kuhamo, dokler se koruza ne obarva oziroma spremeni barvo.

2S prijemalkami jo poberem iz vode in ฤe jo hoฤemo takoj zauลพiti, poฤakamo zgolj, da se malo ohladi. Na vsak koruzni storลพ damo, ฤe ลพelimo, nekaj masla in postreลพemo.

3Kuhano koruzo lahko tudi malo prepraลพimo na ponvi, naoljit nam je ni potrebno, in jo postreลพemo z zeliลกฤno soljo, ki jo lahko prav tako naredimo doma.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite